«Про затвердження Державної цільової науково-технічної та соціальної програми «Наука в університетах»


23 листопада 2011 року на засіданні Уряду внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 р. № 1155 «Про затвердження Державної цільової науково-технічної та соціальної програми «Наука в університетах» на 2008-2012 роки».

Державна цільова науково-технічна та соціальна програма «Наука в університетах» на 2008-2012 роки приймалась з метою вирішення низки проблем, які гальмують розвиток науки у вищих навчальних закладах та їх інтеграцію в європейський науково-освітній простір.

На жаль, фінансування Програми протягом попередніх років абсолютно не відповідало затвердженим обсягам. Фактично за кошти державного бюджету було виконано тільки завдання стосовно розроблення нормативно-правових актів щодо вимог та критеріїв відбору університетів та науково-методичних засад їх функціонування та частково профінансовано виконання науково-дослідних робіт науково-навчальними центрами.

Метою реалізації затвердженої постанови є перегляд заходів і завдань Програми, обсягів та джерел фінансування, уточнення найменувань міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (виконавців програм) відповідно до Указу Президента України від 9 грудня 2010 р. № 1085 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», продовження строку виконання Програми до 2017 року.

Основними завданням програми визначено: підвищення конкурентоспроможності вітчизняного сектору наукових досліджень та ефективності бюджетного фінансування наукової діяльності університетів, інтеграція вітчизняних університетів у європейський науково-освітній простір.




Огигінал новини ««Про затвердження Державної цільової науково-технічної та соціальної програми «Наука в університетах»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=17&id=1662&univ=hud.ac.uk
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php