Міносвіти розробило план заходів щодо впровадження Державного стандарту початкової освіти


Затверджений міністерством план включає систему заходів щодо впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти.


Як відомо державний стандарт початкової загальної освіти затверджений відповідною постановою уряду №462 ( https://euroosvita.net/?category=17&id=1055 ) від 20 квітня цього року.

На основі державного стандарту Міністерство освіти і науки, молоді та спорту має розробити навчальні програми, відповідно до яких здійснюватиметься підготовка варіативних програм і підручників.

Отже, департаменту загальної середньої та дошкільної освіти доручено розробити та затвердити Типові навчальні плани для загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання, з навчанням російською та іншими мовами національних меншин.

Також відповідний підрозділ міністерства має сформувати та затвердити склад науково-творчих колективів зі створення базових навчальних програм з предметів інваріантної частини Типових навчальних планів та затвердити в установленому порядку базові навчальні програми.

У відповідності із затвердженим планом заходів щодо впровадження стандарту початкової освіти буде проведений конкурс рукописів підручників для 1- 4 класів загальноосвітніх навчальних закладів. А протягом наступних чотирьох років будуть підготовлені до видання підручники з предметів інваріантної частини типових навчальних планів для учнів загальноосвітніх навчальних закладів І ступеня.

Як повідомлялося раніше, прийнятим стандартом передбачено вивчення іноземної мови з першого класу в усіх загальноосвітніх навчальних закладах, посилено природничу складову, зокрема введено нову освітню галузь "Природознавство", а також передбачено впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі початкових класів.




Огигінал новини «Міносвіти розробило план заходів щодо впровадження Державного стандарту початкової освіти» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1054&param=Switzerland
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php