Про підсумки наукової та науково- технічної діяльності за 2012 рік « Накази МОН « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Накази МОН
Про підсумки наукової та науково- технічної діяльності за 2012 рік
5-12-2012

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
НАКАЗ
м. Київ

Від 30.11.2012 № 1360



Про підсумки наукової та науково-
технічної діяльності за 2012 рік


З метою підведення підсумків наукової та науково-технічної діяльності вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації та наукових установ, які належать до сфери управління Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України,
НАКАЗУЮ:

1. Вищим навчальним закладам та науковим установам:

1.1. Підвести підсумки наукової та науково-технічної діяльності за 2012 рік, у частині виконання тематичних планів науково-дослідних робіт, що фінансувались за рахунок коштів державного бюджету, отримання грантів на дослідження і розробки, які виконувались науковими, науково-педагогічними працівниками, докторантами, аспірантами та студентами.

1.2. Подати на державну реєстрацію до Українського інституту науково-технічної і економічної інформації Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України заключні звіти про виконання робіт, які зареєстровано згідно з Порядком державної реєстрації та обліку відкритих науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт і дисертацій, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 27.10.2008 № 977.

1.3. Подати департаменту наукової діяльності та ліцензування (Якименку О. В.) узагальнену інформацію щодо підсумків наукової та науково-технічної діяльності згідно з переліком, що додається.

2. Керівникам вищих навчальних закладів та наукових установ відрядити до Міністерства проректорів з наукової роботи для звітування щодо проведеної в 2012 році наукової та науково-технічної діяльності відповідно до графіку звітування та презентації вищих навчальних закладів та наукових установ щодо наукової та науково-технічної діяльності за 2012 рік.

3. Департаменту наукової діяльності та ліцензування (Якименко О. В.) здійснити організацію проведення звітної кампанії:

3.1. Забезпечити приймання річних звітів у відповідності зі встановленим порядком.

3.2. До 15 квітня 2013 року забезпечити розгляд анотованих звітів за закінченими у 2012 році науково-дослідними роботами, що виконувались вищими навчальними закладами та науковими установами на засіданнях секцій за фаховими напрямами Наукової ради Міністерства.

3.3. До 30 квітня 2013 року підготувати узагальнену інформацію про наукову та науково-технічну діяльність вищих навчальних закладів та наукових установ за 2012 рік та забезпечити проведення засідання Наукової ради Міністерства, на якому розглянути результати експертизи анотованих звітів за закінченими у 2012 році науково-дослідними роботами, здійсненої на засіданнях секцій за фаховими напрямами.

3.4. До 17 червня 2013 року поінформувати вищі навчальні заклади та наукові установи про результати експертизи анотованих звітів.
4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.


Міністр Д. В. Табачник



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти і науки,
молоді та спорту України

30.11.2012 № 1360

Перелік
інформаційних матеріалів щодо підсумків наукової та науково-технічної діяльності


1. Річний звіт за формою державної статистичної звітності № 3–наука «Звіт про виконання наукових та науково-технічних робіт» (річна) згідно з Інструкцією щодо заповнення форми державного статистичного спостереження, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 10.08.2010 № 323 «Про затвердження інструкцій щодо заповнення форм державних статистичних спостережень зі статистики науки та інновацій».

2. Інформація про виконання показників паспортів бюджетних програм за 2012 рік.

3. Презентація щодо наукової та науково-технічної діяльності за 2012 рік та рекламні матеріали на СD-RW диску до 100 МВ у програмі Power Point.

4. Інформація про наукову та науково-технічну діяльність вищого навчального закладу або наукової установи за 2012 рік, затверджена їх керівником (за формою згідно з додатком 1).

5. Показники наукової та науково-технічної діяльності вищого навчального закладу або наукової установи за 2010-2012 роки (за формою згідно з додатком 2).

6. Інформація щодо комерціалізації прикладних науково-технічних розробок (за формою згідно з додатком 3).

7. Описи найбільш ефективних розробок (2-3 од.) (за формою згідно з додатком 4).

8. Анотовані звіти за кожною закінченою у 2012 році науково-дослідною роботою, що виконувалась згідно з тематичними планами науково-дослідних робіт вищих навчальних закладів та наукових установ, за кодом програмної класифікації видатків 2201040 (за формами згідно з додатками 5, 6).

9. Перелік анотованих звітів за закінченими науково-дослідними роботами у 2012 році вищого навчального закладу або наукової установи з результатами експертизи (за формою згідно з додатком 7).
10. Графік звітування та презентації вищих навчальних закладів та наукових установ щодо наукової та науково-технічної діяльності за 2012 рік (згідно з додатком 8).

Звітна Інформація, затверджена керівником вищого навчального закладу або наукової установи та підписана проректором із наукової роботи, вводиться до єдиної інформаційної системи «Наука в університетах» та подається українською мовою в одному примірнику в паперовому та електронному вигляді (файл типу «Текст у форматі RTF» на СD-RW диску у редакторі Word шрифтом Times New Roman, розмір 12, міжрядковий інтервал - 1 у форматі А 4, поля зверху та знизу – 2 см, зліва – 2,5 см, справа – 1,5 см). Показники наукової та науково-технічної діяльності вищого навчального закладу або наукової установи за 2009-2012 роки подаються у форматі Excel-2003.

Доступ до єдиної інформаційної системи «Наука в університетах» для введення звітної інформації буде забезпечено з 25 грудня по 10 лютого 2013 року.

Звертаємо увагу, що частина звітної інформації буде доступна для громадськості, зокрема підприємцям, інвесторам, бізнесовим структурам з метою ознайомлення та комерціалізації наукових результатів.

Персональну відповідальність за якість та достовірність підготовленої звітної інформації несуть керівники вищих навчальних закладів та наукових установ та проректори з наукової роботи.

Директор департаменту наукової
діяльності та ліцензування О. В. Якименко


Завантажити Додатки

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів