Про результати Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів 2010/2011 навчального року « Накази МОН « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Накази МОН
Про результати Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів 2010/2011 навчального року
1-06-2011

Про результати Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів 2010/2011 навчального року


Наказ МОНмолодьспорт №493 від 27.05.11 року




МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ




НАКАЗ
№493 від 27 травня 2011 року

Про результати Всеукраїнських учнівських
олімпіад і турнірів 2010/2011 навчального року


Відповідно до "Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності", затвердженого наказом Міністерства освіти від 18 серпня 1998 року №305, на виконання наказу Міністерства освіти і науки від 21 вересня 2010 року №891 і спільного наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту й Національної академії педагогічних наук України від 4 березня 2011 року №213/26 у 2010/2011 навчальному році були проведені шкільні, районні (міські), обласні (в Автономній Республіці Крим – республіканська, у містах Києві та Севастополі – міські) олімпіади, турніри та конкурси з навчальних предметів, у яких взяло участь понад 3 мільйони учнів.

Активна участь обдарованої учнівської молоді в олімпіадних змаганнях дає можливість виявити свої здібності, розкрити творчий потенціал, сформувати та набути потрібні професійні якості і навички, долучитися до основ наукових досліджень. За результатами олімпіад формуються команди України до участі у міжнародних олімпіадах.

Заключний IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з української мови і літератури, історії, основ правознавства, іноземних мов (англійської, іспанської, німецької, французької), математики, фізики, хімії, біології, основ економіки, трудового навчання, педагогіки та психології відбувся з 21 по 26 березня;
з географії – з 20 по 25 березня;
з екології та інформатики – з 26 по 31 березня;
з російської мови і літератури та астрономії – з 27 березня по 1 квітня, а саме:

з української мови і літератури – у м. Ужгороді (116 учнів);
з російської мови і літератури – у м. Києві (81 учень);
з історії – у м. Запоріжжі (149 учнів);
з основ правознавства – у м. Рівному (117 учнів);
з англійської мови – у м. Ялті Автономної Республіки Крим (123 учні);
з іспанської мови – у м. Ялті Автономної Республіки Крим (66 учнів);
з німецької мови – у м. Тернополі (122 учні);
з французької мови – у м. Тернополі (122 учні);
з математики – у м. Донецьку (179 учнів);
з фізики – у м. Одесі (167 учнів);
з астрономії – у м. Львові (53 учні);
з хімії – у м. Луганську (159 учнів);
з біології – у м. Севастополі (170 учнів);
з екології – у м. Севастополі (54 учні);
з географії – у м. Херсоні (166 учнів);
з інформатики – у м. Черкасах (138 учнів);
з основ економіки – у м. Хмельницькому (117 учнів);
з трудового навчання – у м. Білій Церкві Київської області (89 учнів);
з педагогіки і психології – у м. Києві (24 учні).

Учасниками фінального етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з дев’ятнадцяти навчальних предметів були 2212 учнів 8–11 класів з 27 регіонів України та Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Половину учасників нагороджено дипломами переможців:

І ступеня – 164 учні;
ІІ ступеня – 348 учнів;
ІІІ ступеня – 582 учні.

Із числа переможців заключного етапу олімпіад – 337 одинадцятикласників, які вибороли дипломи:

І ступеня – 53 учні;
ІІ ступеня – 348 учнів;
ІІІ ступеня – 582 учні.

Участь обдарованих школярів у турнірах ефективно сприяє розвитку їх творчих здібностей, залученню до практичної наукової діяльності, а також успішній соціалізації у життєвому просторі. Учні набувають не тільки глибоких теоретичних знань, а й досвіду колективної співпраці, що сприяє формуванню їх особистості, і має велике виховне значення.

Заключний етап змагань відбувся:

XІX Всеукраїнського турніру юних фізиків у м. Ужгороді з 21 по 26 листопада 2010 р. (79 учнів);
ХVІІІ Всеукраїнського турніру юних хіміків у м. Вінниці з 22 по 26 жовтня 2010 р. (81 учень);
ХІІІ Всеукраїнського турніру юних математиків у м. Миколаєві з 25 по 30 жовтня 2010 р. (120 учнів);
ХІІІ Всеукраїнського турніру юних істориків у м. Житомирі з 15 по 19 квітня 2011 р. (193 учні);
ХІІІ Всеукраїнського турніру юних винахідників і раціоналізаторів у м. Чернігові з 10 по 15 грудня 2010 р. (74 учні);
ІХ Всеукраїнського турніру юних біологів у м. Чернівцях з 19 по 24 листопада 2010 р. (108 учнів);
ІХ Всеукраїнського турніру юних інформатиків у м. Сумах з 12 по 16 квітня 2011 р. (31 учень);
VІІІ Всеукраїнського турніру юних правознавців у м. Одесі з 22 по 26 листопада 2010 р. (130 учнів);
VІІ Всеукраїнського турніру юних журналістів у м. Острозі Рівненської області з 28 квітня по 2 травня 2011 р. (75 учнів);
VІ Всеукраїнського турніру юних географів у м. Чернігові з 23 по 28 жовтня 2010 р. (106 учнів);
VІ Всеукраїнського турніру юних економістів у м. Нововолинську Волинської області з 23 по 28 жовтня 2010 р. (81 учень).

Результати Всеукраїнських учнівських олімпіад, турнірів, конкурсів з навчальних предметів свідчать про високий рівень знань учасників змагань. Більшість учнів успішно впоралися із завданнями, виявили глибоке розуміння законів, теорій, продемонстрували вміння творчо застосовувати теоретичні знання на практиці, обґрунтовувати одержані результати, робити узагальнення та висновки, відстоювати власну думку.

У 2010/2011 навчальному році 51 переможець Всеукраїнських Інтернет-олімпіад взяв участь у IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики, хімії, фізики, географії, економіки, біології, інформатики понад рейтингову кількість учасників з відповідних областей. Учні показали високий рівень знань: 48 учасників (94,1%) стали переможцями, 14 учнів нагороджено дипломами І ступеня, 15 учнів – дипломами ІІ ступеня, 19 учнів – дипломами ІІІ ступеня. Досягнуті результати є свідченням високого рівня підготовки учасників, кваліфікованого і якісного проведення Всеукраїнських учнівських Інтернет-олімпіад.

Загалом у IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад найкращі результати показали команди м. Києва, Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківської, Львівської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Волинської, Івано-Франківської областей.

В організації та проведенні олімпіад, турнірів і конкурсів взяли активну участь учителі, методисти, викладачі, наукові працівники закладів освіти України. Серед вищих навчальних закладів найбільше уваги формуванню покоління майбутніх науковців і практиків для різних галузей суспільного життя приділяється вченими Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Львівського національного університету імені Івана Франка, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Донецького національного університету та Запорізького національного університету.

На підставі спільних рішень оргкомітетів та журі IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад і фінальних етапів турнірів з навчальних предметів 2010/2011 навчального року, наказую:

1. Затвердити підсумки IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та фінальних етапів турнірів (додатки 1-30).

2. Міністру освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки, молоді та спорту обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

2.1. Проаналізувати результати фінальних етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів, зробити висновки щодо поліпшення організаційного й науково-методичного забезпечення проведення попередніх етапів цих змагань, відзначити працівників закладів та установ освіти, які провели значну роботу з організації й проведення відповідних інтелектуальних заходів.

2.2. Подати в установленому порядку до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту до 20 липня 2011 року нагородні матеріали для відзначення відомчими нагородами педагогічних працівників і науковців за вагомий внесок в організацію та проведення фінальних етапів Всеукраїнських учнівських інтелектуальних змагань й підготовку їх переможців.

2.3. Спланувати заходи щодо активізації роботи педагогічних колективів загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, колегіумів, навчально-виховних комплексів, позашкільних навчальних закладів у напрямку розвитку здібностей та творчого потенціалу учнів, створення сприятливого середовища для самореалізації обдарованої учнівської молоді та надання їй соціально-педагогічної підтримки.

2.4. Сприяти проведенню наукових досліджень з питань навчання і виховання обдарованої молоді, підвищенню рівня професійної компетентності педагогічних працівників, які з нею працюють, розробці нових методик і програм роботи з талановитими дітьми, розширенню мережі відповідних експериментальних закладів.

2.5. У проектах бюджетів відповідних загальноосвітніх навчальних закладів та установ на 2012 рік передбачити кошти на проведення інтелектуальних учнівських змагань, відрядження членів оргкомітетів і журі Всеукраїнських учнівських олімпіад, турнірів, конкурсів.

3. Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (Удод О.А.) здійснювати науково-методичне забезпечення роботи з обдарованою молоддю, організацію та проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів, і турнірів, забезпечити участь команд школярів України у міжнародних інтелектуальних змаганнях 2011 року.

4. Ректорам вищих навчальних закладів при здійсненні прийому абітурієнтів у 2011 році для надання пільг переможцям інтелектуальних змагань користуватися Умовами прийому до вищих навчальних закладів України, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки від 19.10.2010 №961, зареєстрованими в Міністерстві юстиції 28.10.2010 №999/18294.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Жебровського Б.М.


Міністр Д.В.Табачник

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів