Короткострокове навчання в США - безцінна інвестиція у професійний розвиток « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Короткострокове навчання в США - безцінна інвестиція у професійний розвиток
30-03-2011

Сполучені Штати Америки вже давно посіли одне з перших місць за популярністю серед тих, хто обирає найефективніший шлях вивчення англійської мови - навчання на мовних курсах спеціальних мовних центрів англомовних країн.


У США із задоволенням навчаються і дорослі, і малі. Безпосередньо мовні школи та країна загалом, однозначно, мають що запропонувати для обох категорій своїх студентів. І в той час, коли діти здатні набагато швидше і якісніше вивчити англійську мову та підхопити американський акцент, дорослі під час навчання на мовних курсах у США отримують іншу цінну перевагу - доступ до безмежних ресурсів для свого професійного розвитку. Головне, правильно поставити цілі та не втратити жодної хвилини перебування в країні.

Що для цього зробити і як перетворити навіть короткострокове навчання у США на безцінну інвестицію у власний професійний розвиток - далі у статті.

Навчання на мовних курсах у США - це значно більше, ніж просто вивчення англійської мови

Ви - людина, яка працює, досягнула певного рівня у кар’єрному розвитку і зрозуміла, що на шляху подальшого зростання стоїть бар’єр, а саме недостатній рівень знань англійської мови. Буде складно, але Ви зможете виділити у своєму насиченому робочому графікові місяць-два на поїздку в Штати для вивчення мови - адже і країна цікава (знайомі та друзі вже стільки розповіли про неї), і, звичайно, хочеться зануритися у справжнє мовне і культурне середовище.

Ви готові витратити на організацію самої подорожі та на навчання відносно немалу суму грошей, проте не знаєте, яка школа і в якій частині США Вам підійде, та чим ще, крім навчання, буде корисною для Вас та Америка.

Безліч запитань і неясностей - звична картина, і щоб не витрачати гроші й час дарма, до вибору школи й міста навчання треба підійти серйозно, дослідити й спланувати усе заздалегідь. Зробити це можна як і цілком самостійно, так і з допомогою освітньої агенції.

"Навчання на мовних курсах у Сполучених Штатах Америки - це значно більше, ніж просто вивчення англійської мови. Це відчутне розширення кругозору студента школи, набуття навичок міжкультурного спілкування та професійне зростання," - говорить партнер освітньої агенції "Вивчай!" Юлія Кобук.

"США є величезною країною країн, і кожен штат, кожен мегаполіс у ній має свою унікальну історію, суспільні цінності й ключові галузі економіки, не кажучи вже про акцент американської англійської мови та кліматичні умови. Лише співставивши усі ці характеристики з побажаннями й очікуваннями клієнта, можна правильно підібрати для нього штат, місто, школу і тип курсів навчання", - зазначає фахівець.

Визначте мету вивчення англійської мови

Перед тим, як іти в освітнє агентство чи починати організовувати своє навчання у Штатах самостійно, перш за все визначте, для чого конкретно Вам потрібна англійська мова, і в яких сферах своєї діяльності Ви будете її застосовувати.

Якщо мова Вам необхідна перш за все для спілкування на побутовому рівні з колегами-іноземцями, майбутніх подорожей по світу, впевненого і грамотного використання англійської в соціальних мережах, то навчатися можна на найбільш популярних курсах загальної англійської мови (General English), які охоплюють усі аспекти володіння мовою: усне спілкування, грамотне написання англійською, сприймання на слух і поповнення словникового запасу.

Якщо Ви - амбіційний спеціаліст, якому потрібно спілкуватися з іноземними клієнтами та партнерами, виділіть час на навчання на курсах бізнес-англійської в міні-групах (Business English) чи хоча би на додаткові заняття з ділової мови, які пропонують більшість мовних шкіл. Заняття на таких курсах включають не лише роботу над вимовою, поповненням словникового запасу та ліквідацією акценту, а й практику підготовки та подачі презентацій, особливостей ведення ділових переговорів, у тому числі у багатокультурному середовищі, укладання угод і ділового листування.

Для тих, хто плануєте просуватися далі у напрямку освіти на програмах MBA, пробувати свої сили в грантових програмах, навчанні на здобуття ступенів магістра чи PhD, варто підготуватися до тесту TOEFL чи навіть GRE і GMAT з сертифікованими інструкторами з даних тестів-носіями мови. Деякі мовні центри становлять собою центри здачі цих тестів. Щоб ними скористатися, потрібно заздалегідь зареєструватися та оплатити послугу проходження тесту.

Низка шкіл пропонує курси спеціалізованої англійської (English for Special Purposes) - для юристів, художників і дизайнерів, туристичних агентів тощо. Якщо Вам потрібно покращити професійну лексику, запитуйте саме про такий тип курсів.

Правильно використайте вільний від навчання час

Сполучені Штати Америки - це країна не тільки гамбургерів, американських гірок, старбаксівської кави й кіноіндустрії - хоча й усе перелічене варто спробувати та подивитися. США - це перш за все країна нових технологій, висококласної вищої та загальної освіти, фінансових, інвестиційних і культурних центрів; місце, де збираються і діляться досвідом визначні експерти різних галузей діяльності, де знаходять натхнення на підприємницьку діяльність та наукові дослідження.

Їдучи в мовну школу, крім мети вивчення англійської мови, окресліть коло своїх професійних та особистісних захоплень, розвиток і збагачення досвіду в яких Ви би хотіли отримати, перебуваючи в Штатах. При цьому для задоволення одних інтересів підійде практично кожен штат і місто США, для задоволення інших - лише обмежене коло.

Наприклад, якщо Ви любите знайомитися з новими людьми та заводити професійні знайомства, а особливо ділитися своїми поглядами публічно; хотіли би розповісти про Україну та себе за межами мовного центру, обов’язково відвідайте зустрічі одного з клубів ораторського мистецтва Toastmasters (http://www.toastmasters.org).

Ви обов’язково знайдете такий, а то й не один, неподалік від школи чи місця проживання в США. Наприклад, у Нью-Йорку на сьогодні діють 44 Toastmasters-клуби, відкриті для усіх відвідувачів, у Сан-Франциско - більше 30, а в Сан-Дієго - більше 60.

Участь у зустрічах Toastmasters-клубів принесе додаткову практику спілкування винятково англійською мовою у професійному дружньому середовищі, допомогу в подоланні мовного бар’єру, сприйманні мови, у тому числі розмовної, на слух, а також розширення кола контактів. До того ж, декілька Toastmasters Clubs діють і в Україні, тому відвідування їх в Америці стане сильним поштовхом для продовження розвитку комунікативних і лідерських навичок англійською мовою вже вдома.

Система громадських бібліотек (public libraries) у США однозначно варта захоплення, наслідування в рідній Україні, ну і звичайно відвідування. Бібліотеки - відкриті як для місцевих жителів, так і гостей США - пропонують не лише унікальні підбірки літератури, а ще й проводять масу корисних воркшопів, семінарів, виставок, зустрічей: від особливостей використання соціальних медіа, ефективного тайм-менеджменту та здійснення сімейних інвестицій до знайомства з відомими журналістами, ведучими, письменниками. Такі заходи в основному безкоштовні. Перед поїздкою у мовну школу можна заздалегідь дізнатися, яка саме бібліотека знаходиться найближче, і спланувати участь у її навчальних зустрічах наперед. Якщо найближча бібліотека має Book Discussion Group (група обговорень книг), а Ви любите і вже можете читати англійською, обов’язково прочитайте заплановану на період Вашої поїздки книгу і візьміть участь у обговоренні її.

Якщо місто, де Ви навчаєтесь, - великий діловий центр, не втратьте шансу відвідати його спеціалізовані бізнес-заходи, які регулярно проводяться для обміну досвідом, розширення теоретичних знань і набуття нових ділових контактів. Наприклад, якщо сфера вашої професійної діяльності пов’язана з IT-технологіями, розробкою програмного забезпечення чи венчурним капіталом, то їхати навчатися Вам однозначно треба в Силіконову долину (Крем’яну долину), що в Каліфорнії. Сан-Франциско, Сан-Хосе й інші, менші, міста Силіконової долини круглорічно збирають представників ІТ-бізнесу і те тільки на обговорення, майстер-класи, бізнес-сніданки та конференції. Нью-Йорк, зі свого боку, приваблює експертів з інвестування і фінансів, маркетингу і реклами, медіа, у тому числі цифрових, охорони здоров’я, нерухомості. Багато зустрічей проводиться для власників малого бізнесу. Відвідування більшості заходів безкоштовне або за символічну плату.

Якщо Ви навчаєтеся неподалік від університетів, скористайтеся їхніми спеціальними заходами, що проводяться для всіх зацікавлених безкоштовно чи на платній основі. Це може бути серія воркшопів зі швидкого читання та запам’ятовування або лекція на тему економічних відносин між Японією і США в Гарвардському університеті (Бостон, Массачусетс); лекція на тему захисту приватної інформації в мережі Інтернет, сніданок-лекція з мотивації чи симпозіум на тему теорії відносності Ейнштейна в Стенфордському університеті (Пало Альто, Каліфорнія).

Музеї в США - невичерпна скарбниця позитивних емоцій, новий знань та знайомств. Вони пропонують відвідувачам не лише набір постійних і змінних виставок, а ще й концерти, фестивалі, тренінги, лекції і клуби обговорення. Неможливо не використати за приклади Los Angeles County Museum of Art (Музей мистецтва округу Лос-Анджелес) - LACMA http://www.lacma.org - найбільший музей західної частини Сполучений Штатів чи Museum of Science (Музей Науки) http://www.mos.org в Бостоні.

Перелічені місця і типи заходів у США - зовсім невеличка, проте дуже цінна, частина того, де можна отримати додаткову практику спілкування англійською мовою, знайомство з американською культурою та розуміння ментальності жителів Америки, набути нових професійних навичок - як доповнення до занять у мовній школі та організованих Вами і школою екскурсійних поїздок. Якщо у Вас середній рівень англійської мови, і вільно спілкуватися Вам ще складно, деякі заходи можна відвідувати з метою розвитку навичок сприймання мови на слух. У більшості зустрічей Ви зможете брати участь вже після двох тижнів навчання у школі, коли розговоритесь і призвичаїтесь до особливостей вимови.

Сподіваємося, що даний огляд стане Вам у нагоді під час навіть короткострокового навчання в США і допоможе перетворити його на справжню інвестицію у Ваш професійний розвиток.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів