Українські бізнес-освітні програми відповідають світовому рівню, - президент МІМ-Київ « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Українські бізнес-освітні програми відповідають світовому рівню, - президент МІМ-Київ
10-03-2011

Керівники українських бізнес-шкіл, що зібралися в редакції газети "Бізнес", обмінювалися досвідом щодо того, які формати підходять тим чи іншим групам споживачів.


В останньому числі провідного ділового видання України – газети "Бізнес" – опубліковані матеріали круглого столу, присвяченого питанням позиціонування бізнес-освітніх програм, форматів навчання та розвитку ринку бізнес-освіти в Україні в цілому.

Ці питання в редакції "Бізнесу" минулого тижня обговорили представники найвідоміших українських бізнес-шкіл.

Будь-який ринок – це передусім споживач: саме його запити визначають специфіку пропонованого провайдерами продукту. Орієнтація на запити клієнта – а це управлінець вищих ланок – і окреслює перспективи розвитку програм провідних бізнес-шкіл України.

"Усі бізнес-школи світу працюють над тим, щоб зрозуміти й спрогнозувати майбутні потреби клієнта, щоб вчасно запропонувати відповідні освітні програми", – відповіла на запитання видання Ірина Тихомирова, президент бізнес-школи МІМ-Київ.

"Ми можемо говорити, що існує певна мода на управлінські концепції. Вони ж, своєю чергою, впливають на формування попиту на послуги бізнес-освіти. У докризовий період було модно займатися питаннями підвищення вартості бізнесу, зараз актуальна нова управлінська концепція – ідея сталого розвитку бізнесу, на яку орієнтуємося й ми", - зазначає Тихомирова.

Як показала зустріч керівників світових бізнес-шкіл у Ліоні у лютому 2011 року, у який від України також взяла участь Ірина Тихомирова, подібний вектор обирають для себе нині більшість провідних бізнес-освітніх інституцій. Тож, українські програми, особливо з міжнародною акредитацією, цілком відповідають світовому рівню, вважає Тихомирова.

Загальне спрямування, ідеологічне підґрунтя програм для управлінців – не єдине, що обговорювали керівники бізнес-шкіл за круглим столом.

Споживач бізнес-освітніх програм – поняття комплексне:

менеджерам середньої ланки потрібні функціональні компетенції, топ-менеджерам – цілісне бачення бізнесу, власникам – стратегічні та світоглядні аспекти управління. Тож різні освітні програми бізнес-шкіл створюють своєрідну ієрархію, об’єднану ідеологічним стрижнем.



Інше питання – яким стандартам такі програми мають відповідати. З одного боку, є визнані американські та європейські підходи й формати, з іншого – регулювання української системи освіти.

Керівники українських бізнес-шкіл, які зібралися в редакції газети "Бізнес", обмінювалися досвідом щодо того, які формати підходять тим чи іншим групам споживачів. Не оминули увагою й гостре питання пошуку викладачів, які задовольнили би запити вимогливої аудиторії досвідчених управлінців.

А в кулуарах зустрічі "колег по бізнес-освітньому цеху" йшлося про можливості партнерства гравців ринку для розвитку того ж таки ринку, підвищення стандартів надання послуг та захисту спільних інтересів у світі змін у державному регулюванні галузі тощо.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів