МОН: Результати участі українських учасників в конкурсах Програми ЄС Erasmus+ (напрям CBHE) « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Результати участі українських учасників в конкурсах Програми ЄС Erasmus+ (напрям CBHE)
17-09-2024

Чотирнадцять проєктів за участі 65 організацій з України рекомендовані для фінансування за Програмою Європейського Союзу Erasmus+ для розбудови потенціалу у сфері вищої освіти (CBHE). Загалом цього року Програма підтримала 151 проєкт за участі понад 1 500 організацій з майже 120 країн світу, і Україна увійшла до трійки лідерів за кількістю залучених партнерів.

Українські проєкти спрямовані на впровадження європейських підходів у таких галузях, як управління та сталий розвиток у вищій освіті, цифрові трансформації, робототехніка, безпека, модернізація медичної освіти, освіта в галузі сільського господарства, водний сектор, лісове господарство, післявоєнна зелена відбудова, а також підготовка вчителів.

За рівнем впливу проєкти поділяються на три категорії:

- Сприяння доступу до співпраці – 5 проєктів.
- Партнерство для трансформації – 8 проєктів.
- Структурні реформи – 1 проєкт.


Серед профінансованих проєктів – 7 національних, 6 регіональних та 1 міжрегіональний. У них беруть участь 143 партнери з 22 країн.

Україну в проєктах представляють 65 партнерів, включаючи 47 закладів вищої освіти, 2 дошкільні заклади, Міністерство освіти і науки України, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти та 5 громадських організацій.

Грантоотримувачами-координаторами проєктів стали чотири українські університети:

- Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка,
- Національний лісотехнічний університет України,
- Поліський національний університет,
- Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.


Загалом, 47 закладів вищої освіти з України представляють політехнічні, медичні, педагогічні, економічні, аграрні та архітектурні університети, а також університети внутрішніх справ. До партнерств залучено 4 переміщені університети з тимчасово окупованих територій.

Довідка: Програма Erasmus+ – це програма міжнародної співпраці Європейського Союзу з іншими країнами світу у сфері освіти, молоді та спорту. Програма має на меті підтримку освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян ЄС і поза його межами задля внеску до стійкого зростання, якості робочих місць і соціального згуртування, для розвитку інновацій та посилення європейської ідентичності і активного громадянства.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів