УЦОЯО: на сьогодні нормативних документів, які б регулювали вступну кампанію 2025 року, ще немає « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
УЦОЯО: на сьогодні нормативних документів, які б регулювали вступну кампанію 2025 року, ще немає
21-08-2024

Уже за якихось 10 днів почнеться новий навчальний рік, відповідно учні й учениці випускних класів хочуть дізнатися про те, якими будуть випускні / вступні іспити.

На жаль, на сьогодні нормативних документів, які б регулювали вступну кампанію 2025 року, ще немає. Нагадаємо, що, відповідно до Закону України «Про освіту», здобувачі повної загальної середньої освіти мають пройти державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ДПА у формі ЗНО) для того, щоб отримати документ про освіту, а також ЗНО, щоб вступити до закладів вищої освіти. Однак через повномасштабне вторгнення росії в Україну останні три роки ДПА у формі ЗНО для здобувачів повної загальної середньої освіти скасовувалася, а замість ЗНО проводився національний мультипредметний тест (НМТ).

Міністерство освіти і науки України спільно з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України за участі Українського центру оцінювання якості освіти уже узгоджують ключові аспекти організації та проведення випускних / вступних випробувань у 2025 році з метою напрацювання проєкту відповідного спеціального Закону. Щойно Верховна Рада України ухвалить цей документ, ми зможемо повідомити про нього офіційно й надати всі належні роз’яснення, зокрема й на ютуб-каналі Українського центру оцінювання якості освіти.

Попри відсутність на сьогодні нормативної бази щодо означеного вище питання, майбутні вступники вже починають інтенсивну підготовку до іспитів. У зв’язку із цим до УЦОЯО все частіше надходять запитання про те, які б спеціальні курси підготовки до НМТ чи яких би репетиторів, які готують до НМТ, ми б порадили. Відповідь на всі подібні запити стандартна: УЦОЯО ніколи не дає жодних порад чи рекомендацій ані щодо репетиторів, ані щодо курсів з підготовки, адже це очевидний конфлікт інтересів, а крім того, завжди застерігає, що будь-які підготовчі курси чи окремі особи, які пропонують буцімто «тестові завдання від розробників НМТ», є недоброчесними, адже використовують очевидну маркетингову технологію для просування своїх послуг. Наголосимо: реальні тестові завдання НМТ, тобто ті, які використовують під час реальних сесій тестувань у межах НМТ, є конфіденційними матеріалами, підготовка яких здійснюється в спеціальних приміщеннях з обмеженим доступом. Тому будь-чиї розповіді про нібито «наявність цих завдань у них» є уведенням в оману зацікавлених осіб шляхом використання неприхованої маніпуляції.

До речі, не меншими маніпуляторами можна назвати і тих, хто обіцяє швидкий результат із мінімальними зусиллями з боку вступника, адже цілком зрозуміло, що високий результат на НМТ — це підсумок довготривалої й системної підготовки з того чи того навчального предмета, на чому наголошують учасники тестувань, які свого часу показали максимальні результати.

Найкраща підготовка до тестувань — це наполегливе й відповідальне навчання в закладі освіти, яке забезпечує міцний фундамент для високого результату на НМТ. Цей фундамент, звичайно, варто підсилювати ознайомленням із форматами завдань, які використовують у тестах НМТ, розв’язанням типових тестових завдань ЗНО / НМТ минулих років. Такі тренування є корисними, адже допомагають навчитися правильно розподіляти час, контролювати свій емоційний стан, уникати випадкових помилок.

Щоб підтримати вступників у цьому, УЦОЯО пропонує цілу низку доступних і безоплатних матеріалів для підготовки до тестувань, серед яких:

- добірки демонстраційних тестів НМТ на Всеукраїнській школі онлайн;

- тести минулих років у відповідному розділі на сайті УЦОЯО;

- тренажери для підготовки до НМТ на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.


Радимо вам ними користуватися і бажаємо натхнення на шляху до успіху! Ми переконані, що кожний і кожна має потенціал досягти високого результату під час вступних іспитів, якщо наполегливо й старанно навчатиметься.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів