МОН: Наказ від 02 травня 2024 року № 628 « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Наказ від 02 травня 2024 року № 628
2-05-2024

Міністерство освіти і науки України публікує дані про розподіл видатків державного бюджету між закладами вищої освіти державної форми власності, що належать до сфери управління МОН. У 2024 році фінансування закладів вищої освіти (без соціальних витрат) становить 19,2 млрд грн.

Нагадуємо, що розмір виділених державних коштів для кожного університету визначено з огляду на 5 основних критеріїв, яким має відповідати заклад освіти.

Основний критерій розподілу — контингент здобувачів, які вчаться за кошти бюджету.

Також йдеться про такі показники, як:

- наукова практика / діяльність — кількість коштів (приведено на одного працівника), які ЗВО заробив від надання науково-технічних, консультаційних послуг або отримав у формі грантів на наукові розробки;

- інтернаціоналізація — місце в міжнародних рейтингах та/або участь у європейських проєктах Еразмус+;

- працевлаштування — відсоток випускників, які працевлаштовані (дані від Пенсійного фонду);

- регіональний коефіцієнт — для підтримання закладів освіти найбільш вразливих, нині прифронтових регіонів.


МОН розробляє методичні рекомендації до використання резерву, сума якого налічує 504 млн грн. Передбачено, що частину цього резерву буде спрямовано на розв'язання проблем, пов'язаних із функціонуванням переміщених закладів освіти.

Важливе уточнення щодо переміщених закладів освіти: нині популярність переміщених закладів вищої освіти серед студентів, які вибороли право на навчання за кошти бюджету, досить низька через умови, у яких опинилися ці університети у зв'язку з повномасштабною війною. Саме це найбільш суттєво вплинуло на розподіл бюджетного фінансування, зменшення виділених державою коштів на ці заклади.

Детальнішу інформацію про дії МОН щодо критеріїв фінансової підтримки переміщених закладів вищої освіти і відповідних організаційних рішень буде надано в другій половині травня 2024 року.

Докладніше ознайомитися з Розподілом у регіонах можна за покликанням.


---------------------------------------------------

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Наказ від 02 травня 2024 року № 628
м. Київ


Про розподіл видатків споживання державного бюджету між закладами вищої освіти для підготовки здобувачів вищої освіти на умовах державного замовлення в 2024 році


Відповідно до пункту 46 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», пункту 29 Формули розподілу видатків державного бюджету на вищу освіту між закладами вищої освіти, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 року № 1146 (зі змінами), наказу Міністерства освіти і науки України від 08.04.2024 № 482 «Про встановлення показників для розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти на 2024 рік та скасування наказу Міністерства освіти і науки України від 02.04.2024 № 429» (зі змінами), наказу Міністерства освіти і науки України від 14.02.2024 № 179 «Про затвердження паспорта бюджетної програми на 2024 рік за КПКВК2201160»

НАКАЗУЮ:

1. Розподілити обсяг видатків споживання загального фонду державного бюджету, передбачених за бюджетною програмою 2201160 «Підготовка кадрів закладами вищої освіти та, забезпечення діяльності їх баз практики» на 2024 рік, для закладів вищої освіти державної форми власності, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України (далі - заклади вищої освіти державної форми власності), за винятком:

видатків для забезпечення відповідно до законодавства соціальних виплат та інших витрат;

резерву.


2. Затвердити розподіл обсягу фінансування за бюджетною програмою 2201160 «Підготовка кадрів закладами вищої освіти та забезпечення діяльності їх баз практики» між закладами вищої освіти державної форми власності для підготовки здобувачів вищої освіти на умовах державного замовлення за рахунок видатків загального фонду державного бюджету в 2024 році, що додається.

3. Департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків (Ткаченко О.) до 01.06.2024 скорегувати доведені закладам вищої освіти державної форми власності лімітними довідками обсяги бюджетних асигнувань загального фонду державного бюджету за бюджетною програмою 2201160 «Підготовка кадрів закладами вищої освіти та забезпечення діяльності їх баз практики» відповідно до обсягу фінансування, затвердженого у пункті 2 цього наказу, у встановленому законодавством порядку.

4. Управлінню бухгалтерського обліку та звітності (Поливач Л.) забезпечити перерахування коштів згідно із затвердженими обсягами.

5. Департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків (Ткаченко О.) до 01.05.2024 привести у відповідність до пункту 24 Формули розподілу видатків державного бюджету на вищу освіту між закладами вищої освіти, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 року № 1146 (зі змінами), розрахунок обсягів фінансування для:

закладів вищої освіти приватної форми власності, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти за державним замовленням;

навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти «Кам’янець-Подільський державний інститут».


6. Департаменту забезпечення документообігу, контролю та інформаційних технологій (Єрко І.) зробити відповідну відмітку у справах архіву.

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.


Міністр
Оксен ЛІСОВИЙ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів