EUA стимулює впровадження дорожньої карти сталого розвитку для університетів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
EUA стимулює впровадження дорожньої карти сталого розвитку для університетів
15-01-2024

Європейська асоціація університетів (European University Association - EUA) готує ЗВО до підвищених вимог щодо стійкості, оскільки уряди виконують нові зобов’язання, взяті на Конференції ООН зі зміни клімату (COP28 UN Climate Change Conference), яка відбулася в грудні в Дубаї.

EUA заохочує своїх 850 членів, у тому числі 34 національні конференції ректорів, слідувати її новій «Дорожній карті зеленої угоди для університетів » (EUA ‘Green Deal roadmap for universities’), яка окреслила політику та дії, які можуть допомогти університетам слідувати кліматично нейтральним, екологічно стійким і соціально справедливим шляхом.

Мета полягає в тому, щоб допомогти ЗВО дотримуватися принципів, викладених у загальній стратегії Європейського Союзу «Зелена угода», у тому числі щодо скорочення відходів, відновлюваної енергії та будівельних стандартів.

На вебінарі ЄС на підтримку цієї стратегії, проведеному 4 грудня, було розказано, як університетам потрібно враховувати місцеві умови у своїх установах і громадах, при формуванні своєї політики сталого розвитку. Але також важливо створити передову практику, яку можна відтворити в багатьох установах.

«Дорожня карта має слугувати джерелом натхнення та зразком для того, як університети можуть протистояти кліматичним та екологічним викликам протягом тривалого періоду часу, дозволяючи їм робити ефективний внесок і служити прикладом стійких спільнот», — йдеться у дописі EUA.

Стефан Бергманс (Stephane Berghmans), директор з досліджень та інновацій EUA, наголосив на діапазоні та складності політики сталого розвитку у вищій освіті.

До них належать: посилення співпраці з іншими університетами на цю тему (включаючи взаємне навчання між університетами в країнах з різним рівнем економічного розвитку); посилення навчання для поглиблення взаємозв’язку між наукою та політикою сталого розвитку; забезпечення того, щоб навички сталого розвитку цінувались під час просування по службі; надійне управління міждисциплінарними програмами; враховування того, що збільшення розмірів навчальних закладів та їхніх кампусів може мати екологічний та соціальний вплив на навколишні громади.



Докладніше на сайті universityworldnews.com >>>






Додатково:

International Association of Universities: Відвідайте глобальний портал IAU HESD

Оприлюднено світовий рейтинг університетів - THE Impact Rankings 2023

Опубліковано QS World University Rankings: Sustainability 2024

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів