"KharkivToday": У МОН планують приєднати ХНПУ імені Г.С. Сковороди до ХНУ ім. Каразіна « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
"KharkivToday": У МОН планують приєднати ХНПУ імені Г.С. Сковороди до ХНУ ім. Каразіна
8-01-2024

Чи залишиться Сковорода? У Харкові планують об'єднати два університети

Чергове злиття університетів у Харкові. Один із найстаріших вищих навчальних закладів може припинити існування. У Міністерстві освіти та науки планують приєднати Харківський національний університет ім. Сковороди до Харківського національного університету ім. Каразіна.

У МОН називають це посиленням, у педагогічному університеті — рейдерським захопленням.

Педагоги не хочуть об'єднуватись

"Посилити педагогічний університет через об'єднання ресурсів і потенціалів з ХНУ ім. Каразіна" — так пояснюють намір об'єднати два виші у Міністерстві освіти та науки. Фактично, один із найстаріших університетів Харкова та один із найбільших педагогічних вишів України має припинити існування і бути приєднаним до ХНУ ім. Каразіна у якості окремого інституту або навіть педагогічного факультету — подробиці плану в МОН поки не розкривають.

Напередодні Нового року до Харкова приїздив заступник міністра освіти Михайло Винницький, аби обговорити цю перспективу з ректорами обох вишів та керівництвом області. За словами ректора ХНПУ ім. Сковороди, розмова була неконструктивною, бо під час обговорення так і не дійшли спільної думки: в університеті Каразіна висловились за об'єднання, у педагогічному — проти.

"Ми — не поганий університет, у нас 6000 студентів, високі рейтингові та наукові показники, є історія, є традиції, і руйнувати, а потім все створювати заново — це злочин під час війни", — заявив KHARKIV Today ректор ХНПУ ім. Сковороди Юрій Бойчук.

Він був дуже здивований, коли дізнався про такі плани Міністерства, адже ситуація в університеті під час війни склалася хоч і непроста, але не катастрофічна: у виші достатньо студентів, працюють 100 докторів наук, 80 професорів, один академік, а у рейтингу Топ-200 університетів України ХНПУ ім. Сковороди має найвищий рейтинг серед 15 педагогічних університетів України.

26 грудня в університеті пройшла конференція трудового колективу, були студенти, викладачі, аспіранти і співробітники. Всі 367 делегатів проголосували проти об'єднання. Колектив підтримав Центральний комітет Профспілки педагогічних працівників України. За університет вступилися чинні студенти та випускники, які запустили у Facebook флешмоб #saveskovorodauniversity — у постах з таким хештегом вони висловлюють підтримку незалежності альма матер...


Докладніше на сайті 2day.kh.ua >>>

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів