University World News: Переосмислення інтернаціоналізації в епоху полікризи « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
University World News: Переосмислення інтернаціоналізації в епоху полікризи
23-12-2023

Ми живемо в епоху глобальної полікризи, невизначеності та високої тривоги. Кризи вартості життя, втрата біорізноманіття, колапс екосистеми, геоекономічне протистояння, ерозія соціальної згуртованості та поляризація суспільства, кіберзлочинність і незахищеність, а також масова вимушена міграція — глобальні ризики та реалії, визначені у Звіті про глобальні ризики Всесвітнього економічного форуму за 2023 рік (World Economic Forum Global Risks Report 2023). Усе це ускладнюється нерівномірним розподілом глобального багатства та доступу до можливостей.

Цей надскладний сценарій, а також розчарування та занепокоєння, пов’язані з ним, впливають на психічне здоров’я та благополуччя мільйонів, у тому числі великої кількості студентів університетів, обмежуючи їхні можливості для світлішого завтра.

Прихильники соціально відповідальної міжнародної освіти стверджують, що для покращення суспільства університетам необхідно переорієнтувати свої місії, щоб узгодити їх із Цілями сталого розвитку ООН і сприяти їх впровадженню.

Інтернаціоналізацію вищої освіти слід заново осмислити як відповідь на ці полікризові виклики та шлях до спільної роботи для їх подолання, готуючи випускників не лише жити та процвітати у кращому, яскравішому майбутньому, а й бути організаторами змін...

Кілька шляхів

Інтернаціоналізація навчальної програми охоплює більше, ніж включення міжнародних та міжкультурних перспектив у навчання та викладання, мобільність та обмін. Життєво важливо забезпечити освітні простори, які заохочуватимуть усіх студентів і співробітників «відчувати й жити» іншими, їхніми реаліями та унікальністю, а також приймати відмінності, а не відмовлятися від них.

З огляду на сильну кризу в світі, значний обов’язок університетів полягає в тому, щоб випускати повних надії, оптимістичних студентів-спеціалістів, які мають бачення, щоб «бачити крізь» складну низку заплутаних злих проблем...


Докладніше на сайті universityworldnews.com >>>

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів