ЛНМА імені.М.В.Лисенка: Львівське товариство Р.Вагнера знову приготувало щедрі дарунки для молодих талантів Львова « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ЛНМА імені.М.В.Лисенка: Львівське товариство Р.Вагнера знову приготувало щедрі дарунки для молодих талантів Львова
19-06-2023

Львівське товариство Р.Вагнера: Український творчий фронт має активно діяти, поширюватися, займати заслужене гідне місце у світі

Львівське товариство Р.Вагнера знову приготувало щедрі дарунки для молодих талановитих музикантів та співаків Львова. Це вже давно стало приємною традицією товариства вручати їм престижні Вагнерівські стипендії.

Проте цього року ці дарунки особливі, можна назвати їх ювілейними, адже 2023-2024 роки – це вагома віха 30-річної діяльності першого в Україні Львівського Товариства Р.Вагнера.

Леся Котюк, Заслужений діяч мистецтв України, засновник та незмінний президент Товариства, розповіла про цей проект:

Дійсно, цього року наші стипендіальні дарунки особливі. Тому що зазвичай ми мали 2, інколи 3 стипендії щорічно, а зараз вручаємо 4 стипендії! (2 з них вдалось отримати за рахунок вилучення Москви з кола претендентів на Вагнерівські стипендії). Окрім цього відбулася ще одна важлива подія. Це участь у Міжнародному Концерті Вагнерівських стипендіатів, підготований нами у співпраці з Товариством Р.Вагнера м. Ганновер (37. Stipendiatenkonzert und 6. Internationales Stipendiatenkonzert am 11. Juni 2023 im Leibniz-Saal des Niedersächsischen Landtages). Ми запросили на цей проект наших двох цьогорічних Вагнерівських стипендіатів, це Лауреати Міжнародних конкурсів Марія Федіна (фортепіано) та Володимир Заціха (скрипка), студенти Львівської Національної Академії музики ім. М.Лисенка.

ЛНМА імені.М.В.Лисенка: Львівське товариство Р.Вагнера знову приготувало щедрі дарунки для молодих талантів Львова фото з сайту rwv-hannover.de

Приємною традицією є багаторічна творча активна співпраця з ректором Академії професором Ігорем Пилатюком та професорсько-викладацьким колективом, які успішно навчають та виховують чудових музикантів на славу Україні.

Концерна зустріч у Ганновері відбулась на дуже високому рівні, під патронатом Нижньосаксонського парламенту Ляндтагу, у центральному залі міста. Головну промову виголосила пані президент Ганна Набер. З вітальним словом виступив Голова Товариства Р.Вагнера м.Ганновер п.Томас Вінярскі. Музичний керівник проекту – професор Пауль Вайгольд. Наші чудові студенти Марія Федина та Володимир Заціха виступили блискуче з українськими творами – вони відкрили концерт Другою Рапсодією М.Лисенка, у другому відділі виконали Мелодію М.Скорика та заслужено отримали тривалі Браво!

Я мала приємну місію представити їх численній публіці, вручити Вагнерівські стипендії, а також виступити з промовою подяки за підтримку та співпрацю, таку неоціненну в найтяжчий для нашої країни час. Зворушливою була реакція усіх присутніх, які з великим співчуттям та захопленням співпереживають нашу українську стійкість та підтримують віру в перемогу.

Назву ще двох цьогорічних щасливих стипендіатів Львівського товариства Р.Вагнера – це вокалістки студентка Львівської Національної музичної Академії Ольга Пашко та солістка Львівської Національної опери Дарія Литовченко. Отже, Львівським товариством Р.Вагнера пропонується для цих чотирьох молодих талантів ще одна поїздка – на Стипендіальну програму в м.Байройт на Вагнерівськиї фестиваль у серпні 2023р.

За роки діяльності наше товариство Р.Вагнера подарувало Львову та Україні понад 50 Вагнерівських стипендій. Вже 30 років ми є учасниками Міжнародної асоціації Вагнерівських товариств, Стипендіальний Фонд якої формує програму стипендій для талановитої молоді. Це ідея самого Р.Вагнера, який хотів дати доступ молодим до високого оперного мистецтва на фестивалі в м. Байройт.

Активна плідна співпраця дає такі гарні результати. Щороку найкращі музиканти, митці зі Львова та України – а це лауреати, найкращі студенти представники артистичної молоді Львівського оперного театру та інших мистецьких закладів, отримували дарунки – коштовні Вагнерівські стипендії. Ці нагороди дають можливість відвідати унікальний Вагнерівський Фестиваль у Німеччині в м. Байройт, потрапити на геніальні оперні вистави Р.Вагнера у театрі, ним збудованому, також унікальному з огляду на особливу складність монументальних оперних полотен композитора. Цей фестиваль відбувається щороку в липні-серпні. У програмі стипендіатів – також відвідування музеїв, екскурсій, творчі зустрічі з обміном враженнями, активними дискусіями. І що надзвичайно важливе, це особлива участь у міжнародному концерті Вагнерівських стипендіатів.

Така програма щороку об’єднує в гостинному місті Байройт понад 250 молодих музикантів з усіх континентів. Це дає також унікальний досвід спілкування, нових контактів, перспективних творчих можливостей для вагнерівських стипендіатів. А це вже відкритий шлях до нових перспектив у розвитку подальшої кар’єри, для активної мотивації.

Так розвивається міжнародна діяльність, співпраця нашого Львівського Товариства Р.Вагнера зі світом. Так далі розвивається ідея нашої праці – поширення українського мистецтва та його творців у світ, відкриття нових горизонтів для наших юних талантів. Так реалізується програма Львівського товариства Р.Вагнера – Український творчий фронт має поширюватися, займати гідне місце у світі, і ми всі разом, музиканти, діячі, талановита молодь активно діємо, ми мотивовані й надалі для цього працювати.

З побажанням нових творчих досягнень усім музикантам, митцям, студентам та професорсько-викладацькому складу Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка – Леся Котюк.

ЛНМА імені.М.В.Лисенка: Львівське товариство Р.Вагнера знову приготувало щедрі дарунки для молодих талантів Львова
ЛНМА імені.М.В.Лисенка: Львівське товариство Р.Вагнера знову приготувало щедрі дарунки для молодих талантів Львовафото з сайту lnma.edu.ua




(сторінку оновлено 18.07.2023р.)

За інформацією:
rwv-hannover.de,
lnma.edu.ua

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів