Штучний інтелект: ЮНЕСКО опублікувала аналітичну записку по базових моделях ШІ « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Штучний інтелект: ЮНЕСКО опублікувала аналітичну записку по базових моделях ШІ
11-06-2023

У відповідь на зростаючу політичну, громадську та промислову стурбованість швидким поширенням моделей основ штучного інтелекту (ШІ) та заклики до регулювання, ЮНЕСКО публікує аналітичний документ, що демонструє, як Рекомендація ЮНЕСКО з етики штучного інтелекту може допомогти визначити та прояснити ключові етичні проблеми, пов'язані з системами штучного інтелекту, керівні політичні відповіді.

Документ пропонує процедурні рамки для вирішення та зменшення ризиків, які можуть виникнути при їх використанні протягом життєвого циклу проекту штучного інтелекту.

Читати аналітичну записку - натисніть ТУТ >>>

Оскільки штучний інтелект продовжує відкривати численні можливості для трансформації та революції в тому, як ми вирішуємо глобальні проблеми та рухаємося світом, хвилювання щодо систем штучного інтелекту стримується зростаючою стурбованістю щодо його потенційної шкоди та етичних проблем, які можуть виникнути.

Нещодавно, після саміту G7 у Хіросімі, Японія, лідери G7 закликали терміново встановити «обмеження» штучного інтелекту, оскільки технологія продовжує розвиватися. Перед цим, 22 березня 2023 року, тисячі технічних лідерів та дослідників також підписали Відкритий лист щодо штучного інтелекту, висловлюючи занепокоєння щодо потенційної шкоди в майбутніх ситуаціях, коли штучний загальний інтелект стане реальністю, закликаючи до 6-місячної паузи в розробці потужних систем штучного інтелекту. З тих пір численні подібні кроки були зроблені експертами і провідними діячами по всьому світу. Зовсім недавно, в травні, група лікарів і експертів з охорони здоров'я з усього світу закликала припинити дослідження штучного інтелекту до тих пір, поки технологія не буде належним чином регульована в BMJ Global Health, журналі про здоров'я з відкритим доступом, висвітлюючи загрози, пов'язані з неправильним використанням штучного інтелекту.

Деякі з проблем, які були висловлені світовими лідерами та експертами, включають використання ШІ зловмисниками, при цьому кількість інцидентів, пов'язаних зі зловживанням ШІ, таких як діпфейки, зросла в 26 разів з 2012 року, за даними AIAIC, посилення та загострення існуючих упереджень, а також схильність ШІ сприяти поширенню дезінформації.

У відповідь на ці зростаючі занепокоєння ЮНЕСКО опублікувала програмний документ, що містить аналіз зростаючих «експериментальних» інструментів штучного інтелекту, таких як ChatGPT, які захопили світ через призму Рекомендації ЮНЕСКО з етики штучного інтелекту. Важливо, що стаття ґрунтується на етичних принципах і висвітлює відомі наслідки таких моделей ...



Докладніше на сайті unesco.org >>>

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів