ЮНЕСКО проводить засідання Спеціального комітету з перегляду Рекомендації 1974 року « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ЮНЕСКО проводить засідання Спеціального комітету з перегляду Рекомендації 1974 року
31-05-2023

Понад 200 делегатів із понад 90 країн збираються в штаб-квартирі ЮНЕСКО, щоб обговорити другий проект Рекомендації 1974 року щодо освіти для міжнародного взаєморозуміння, співробітництва та миру та освіти щодо прав людини та основних свобод . Цей офіційний правовий документ містить чітку дорожню карту щодо того, як освіта має розвиватися у 21 столітті, щоб підтримувати мир, підтверджувати права людини та сприяти сталому розвитку перед обличчям сучасних загроз і викликів. Засідання Міжурядового спеціального комітету є кульмінацією останнього етапу процесу його перегляду , який тривав два роки.

Зустріч відбудеться в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі з 30 травня по 2 червня 2023 року. Під час чотириденних дискусій делегати – технічні та юридичні експерти з держав-членів та асоційованих членів ЮНЕСКО – ретельно проаналізують текст і розглянуть будь-які тематичні або юридичні проблеми. Потім оновлений текст буде подано на розгляд Генеральної конференції в листопаді 2023 року з огляду на його можливе прийняття на її 42-й сесії.

Що таке Рекомендація 1974 року?


Прийнята майже 50 років тому, Рекомендація 1974 року є єдиним міжнародно-правовим документом, який вперше визнає та формулює роль освіти у розбудові миру, міжнародному взаєморозумінні, правах людини та основних свободах. Він встановлює міжнародні принципи та стандарти управління освітою, розглядаючи, як вона має сприяти справедливості, свободі, правам людини та миру.

Щоб переконатися, що цей правовий інструмент залишатиметься актуальним протягом наступних десятиліть і повністю відповідатиме сучасним викликам і загрозам, держави-члени ЮНЕСКО вирішили переглянути Рекомендацію на 41-й сесії Генеральної конференції у 2021 році. Перегляд також було ініційовано результатами Саміту з питань трансформації освіти та звіту «Майбутнє освіти» .


Докладніше на сайті unesco.org >>>

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів