У Ташкенті відбулася конференція IREG 2023 “Rankings and University International Exposure” « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У Ташкенті відбулася конференція IREG 2023 “Rankings and University International Exposure”
11-05-2023

26 - 28 квітня в Ташкенті (Узбекистан) відбулась Конференція IREG 2023. Слово «прорив» охарактеризувало дискусію на конференції IREG 2023 у Ташкенті, Узбекистан (27-28 квітня), яка призвела до висновку, що ніщо у світі рейтингів не буде як раніше у найближчі роки: «Я часто беру участь у різноманітних конференціях і семінарів, але такої змістовної та залученої дискусії я не зустрічав багато років», – зазначив Комільжон Карімов , перший заступник Міністра вищої освіти, науки та інновацій Узбекистану.

Алекс Ашер з Higher Education Strategy Associates, Канада, додав: «Одна з найцікавіших дискусій про рейтинг, яку я чув за останні роки. Різниця в дискурсі навколо рейтингів після виїзду з багатої країни величезна – тут набагато менше про маркетинг і набагато більше про системний контроль/еталонний аналіз».

Це ще раз доводить, що щорічні конференції IREG є єдиним нейтральним місцем у світі, де фахівці з рейтингів, експерти та аналітики вищої освіти та університетів, часто представлені ректорами, можуть зустрітися та брати участь у дебатах під прапором IREG. Ці дискусії безпосередньо впливають на стандарти світових рейтингів.

Конференцію IREG 2023, у якій взяли участь близько 200 учасників з 28 країн, організував Національний дослідницький університет ТІІАМЕ.

Вища освіти сприйняла рейтинги з оптимізмом – спочатку на національному рівні (US News 1983), а потім і на міжнародному (Шанхай 2003). Вони стали настільки потужним інструментом оцінки якості або престижу академічних установ, що від них очікується все більше і більше. Але з 1983 року в світі багато чого змінилося – від появи інтернету до стрімкого поширення штучного інтелекту. Чи можуть рейтинги зафіксувати зміни та тенденції, а потім належним чином вирішити їх, включивши ці нові явища до методологій? Запрошені спікери доповіли, як вони шукають рейтингову відповідь на зміни, що відбуваються.

Успіх IREG 2023 визначили основні доповідачі: професор Сірам Рамакрішна , FREng, кафедра Everest, Національний університет Сінгапуру, та Алекс Ашер , HESA, Канада; і чудові спікери: Isidro F. Aguillo , Webometrics, Іспанія; Ying Cheng , ShanghaiRanking, Китай; Богуміла Канєвська , ректор Університету Адама Міцкевича, Польща; Том Паркер , США; Gero Federkeil , CHE, Німеччина; Пьотр Степновський , ректор Гданського університету; Маріан Преда , ректор Бухарестського університету, Румунія; Франс Кайзер , CHEPS, Нідерланди; Мустафа Кок , ректор Університету METU, Туреччина; Дьордь Фабрі , Університет ELTE, Угорщина; Гассан Ауад , канцлер Університету Абу-Дабі, Хабіб М. Фардун ; Сергій Христолюбов , QS; Riri Fitri Sari , GreenMetrics, Індонезія, Abdolbast Greede , Міністерство вищої освіти та наукових досліджень, Лівія та інші.

Висока увага, яку отримують світові рейтинги, є вираженням зростаючої міжнародної конкуренції у сфері вищої освіти. Проте останнім часом соціальна роль університетів та співробітництво з питань співробітництва все більше переміщуються на перший план. На одній з сесій ці питання обговорювались на двох рівнях: На мета-рівні було представлено спільний проект німецьких університетів з моніторингу їх діяльності в конкурентних глобальних рейтингах. У другій частині було представлено розробку індикаторів соціальної інклюзії U-Multirank та студентський погляд на соціальну роль університетів та рейтингів.

Значний внесок у дискусію зробила команда Elsevier, партнера конференції, на чолі з M’hamed el Aisati.



Докладніше на сайті ireg-observatory.org >>>



Додатково:


Waldemar Siwinski: Конференція IREG 2023 окреслила нові тенденції та ідеї щодо глобальних рейтингів

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів