Львівський ІТ Кластер: 10 питань про ІТ від школярів, відповіді на які будуть корисні світчерам « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Львівський ІТ Кластер: 10 питань про ІТ від школярів, відповіді на які будуть корисні світчерам
9-05-2023

5 – 6 травня Львівський ІТ Кластер провів другу профорієнтаційну конференцію IT Future Conf для освітян, старшокласників, випускників шкіл і всіх, кого цікавить ІТ-освіта. Участь у події взяли понад 4 000 учасників. Впродовж двох днів експерти з тех-компаній, які є учасницями Кластера, розповідали про найпопулярніші напрямки в ІТ та навчальні заклади, де можна здобути тех-освіту.

Згідно з опитуванням Кластера, 66% підлітків мріють працювати в ІТ: вони активно досліджують галузь, самостійно вчать мови програмування, цікавляться профільними курсами і запитують як Штучний інтелект змінить світ вже в найближчі десятиліття. Все для того, щоб уже через кілька років увійти в тех-світ та сколихнути його своїми ідеями і розробками.

Ми обрали 10 найцікавіших питань, які школярі ставили спікерам IT Future Conf 2023. Втім відповіді на деякі з них будуть корисними й дорослим, які хочуть потрапити в ІТ.
Як почати роботу в ІТ ще під час навчання в школі?

Артем Куртяк, одинадцятикласник, який впродовж двох останніх років працює на позиції Full Stack Developer:

  • “Я рано зацікавився ІТ. Спочатку просто дивився різні тематичні відео, потім вивчив Python, Javascript. Коли я зрозумів, що моїх навичок достатньо для реальної роботи, почав розсилати резюме. Багато компаній відмовляли через мій вік. Але знайшлась компанія, яка погодилась взяти мене на роботу. Тому важливо бути наполегливим, постійно вчитися, стежити за трендами і не відступати від мети”.

  • Чи правда, що без відповідного досвіду неможливо отримати роботу в ІТ-компанії?

    Катерина Іванова, Learning & development Manager, Brainstack_:

  • “Кар’єру в ІТ можна розпочати з простих позицій. Наприклад, Customer Care Manager – це спеціаліст, який відповідає на питання і запитати клієнтів, пов’язані з продуктами чи послугам компанії. Це стартова позиція, яка вимагає добрих знань англійської і вміння швидко вчитися. При виборі кандидата ми звертаємо увагу на комунікаційні навички, стресостійкість, готовність вирішувати проблемні завдання, вміння швидко реагувати, пояснювати складне простими слова, мультизадачність, самостійність та бажання розвиватися”.

  • Наскільки важливим є навчання в школі для майбутньої роботи в ІТ?

    Роман Кузьо,
    Frontend Ambassador, LinkUp Studio:

  • “Навчання в школі, як і в університеті, дуже важливе, адже воно дає базу, основу, від якої ви будете відштовхуватись далі. Ви вчитеся нестандартно мислити, розвиваєте логіку. Я працюю у Frontend і без логіки тут не обійтись. Пізніше це також дало мені розуміння в якому напрямку рухатися. Бо на початку мені подобалося верстати сайти. Але, що глибше я занурювався в професію, то швидше прийшов до того, що мені працювати з його логікою набагато цікавіше. Тому школа, університет дають хорошу основу, яка далі може закласти ваш професійний шлях”.


  • Чи зможе Штучний інтелект в майбутньому замінити роботу програміста?

    Андрій Білоус,
    DevOps Community Lead, Newfire Global Partners:

  • “Я не вірю, що ШІ зможе повністю замінити спеціаліста. Тому що важливо знати базу, розуміти як що працює. ШІ може генерувати контент і щось підказати. На мою думку, в найближчому майбутньому Штучний інтелект призведе до більшої автоматизації рутинних процесів. Але не зможе повністю замінити програміста, який має творче, нестандартне мислення і хорошу експертизу”.

  • Як балансувати між своїм баченням продукту та бажаннями клієнта, якщо вони не співпадають?

    Олеся Корман,
    Middle Experience Designer, ELEKS:

  • “Такі ситуації трапляються доволі часто. І це нормально. В таких випадках важливо шукати компроміс. Важливо вислухати клієнта, щоб зрозуміти його точку зору і чи ми дійсно можемо пожертвувати цим функціоналом. В UX-дизайні в таких ситуаціях дуже допомагає user testing. Часто воно дозволяє переконати, що те чи інше ваше рішення є корисним для користувача та закриває його потребу. Завжди треба опитартися на факти, щоб правильно донести свою думку”.

  • Що робити з прокрастинацією співробітника в команді?

    Марія Стадник,
    Senior Project Manager, Avenga:

  • “Загалом, ми всі іноді прокрастинуємо. Для PMа важливо знайти причину небажання працювати і допомогти вирішити цю проблему, підтримати такого працівника. Якщо причина в ліні, то тут допоможе чітко поставлений дедлайн і нагадування про нього. З вигоранням ситуація трохи складніша. Важливо спілкуватися з таким працівником. Знову ж таки, знайти причину і за можливості допомогти її вирішити. Якщо у вашій команді є людина схильна до вигорання – важливо це враховувати при плануванні роботи над проєктом”.

  • Чи будуть embedded-системи актуальними при відбудові України?

    Максим Примєров,
    Strong Middle Embedded Engineer, Intellias:

  • “Вбудовані системи не просто будуть актуальними. Вони вже використовуються. Наприклад, у дронах. Вони власне і є embedded-розробками. При відбудові дуже актуальними будуть дрони, які розміновуватимуть поля. Це дозволить врятувати не одне життя сапера. Крім того, вбудовані системи й надалі застосовуватимуться в інших галузях, важливих для економіки, наприклад промисловості: це і автоматизація процесів, і системи різного виду моніторингів”.

  • Якими навичками повинен володіти хороший аналітик?

    Андрій Балик,
    Product Manager, SoftServe:

    “Роль аналітика в ІТ – визначати проблеми і шукати їх вирішення. Зараз ідеальний час, щоб розпочати шлях в цій професії. Щоб бути хорошим аналітиком важливо мати:

  • аналітичне мислення;

  • креативне мислення;

  • гнучкість і мотивацію;

  • постійне навчання та пізнання галузі;
    технологічні знання, аби розбиратися в останніх трендах тех-новинок”.

  • З якими ринками IT Sales Менеджерам найскладніше працювати?

    Дар’я Приліпко,
    Head of Sales, Perpetio:

  • “Ринки бувають дуже різні, зі своїми особливостями і відмінностями. Є ринки, де складно працювати: там інший менталітет, наприклад, арабські країни. Тому наразі ми не йдемо на ті ринки, які для нас зовсім невідомі, а фокусуємося і ще більше досліджуємо ті, де вже процес налагоджений. Крім того, хороший IT Sales Manager має бути технічно підкованим, зацікавленим у тому, що робить. А також розуміти проблему клієнта і максимально допомагати її вирішити”.

  • Які зазвичай тестові завдання дають початківцям в ІТ?

    Андрій Кузьмінський,
    Senior Experience Designer, ELEKS:

  • “Мета тестового завдання для початківця полягає в тому, щоб визначити його сильні сторони, хід мислення, базові технічні знання, зрозуміти основу знань. Наприклад, у дизайні тестове може виглядати як завдання із перемальовування, вдосконалення вже існуючого сайту. Це дасть розуміння, чи кандидат розуміє і бачить, що потребує покращення. Таке тестове завдання дасть розуміння типу мислення та підхід до вирішення задач у кандидата”.


  • Також під час IT Future Conf 2023 розіграли MacBook, переможцем став дев’ятикласник зі Львова – Вадим Ратушняк. Усі учасники отримають сертифікати за участь в конференції. Вчителі, які долучились до IT Future Conf, за підтримки Центру професійного розвитку педагогічних працівників та Львівського національного університету ім. Івана Франка також отримають сертифікати.

    Відеозапис конференції IT Future Conf 2023 можна безкоштовно переглянути на сторінці IT Future на Youtube у розділі “Наживо”.


    Докладніше на сайті itcluster.lviv.ua >>>

    : анонси :
    : акценти :
    : зовнішнє оцінювання :
    : Популярне :
    : наші дані :
    Контакт:
    тел.:
    (044) 290-41-24
    (044) 290-41-24 (*122)
    факс:
    (044) 290-41-24
    м. Київ, вул. Смілянська, 4
    Карта проїзду
    e-mail: inf@euroosvita.net

    При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
    euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів