Укладено Меморандум про взаєморозуміння щодо створення наукового парку «Academ.Сity» між НАНУ та Київською міською військовою адміністрацією « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Укладено Меморандум про взаєморозуміння щодо створення наукового парку «Academ.Сity» між НАНУ та Київською міською військовою адміністрацією
8-02-2023

Обидва двосторонні документи були скріплені підписами Президента Національної академії наук України академіка Анатолія Загороднього та першого заступника начальника Київської міської військової адміністрації Миколи Поворозника.

Укладання угод є черговим етапом розвитку співробітництва НАН України з українською столицею, в якій зосереджено майже 70% наукового потенціалу Академії. Свого часу основою для такої співпраці була Угода про співробітництво Національної академії наук України і Київської міської державної адміністрації, дія якої завершилась в минулому році. Реалізація цієї угоди, як зазначив Анатолій Загородній, «дала відчутні результати у вирішенні проблем міського транспорту, впровадженні технологій зварювання крупногабаритних металоконструкцій, будівництві та відновленні мостових переходів, удосконаленні та збереженні зеленого господарства міста, енергозбереженні, охороні здоров’я киян».

Нова Угода передбачає співпрацю сторін щодо вирішення актуальних питань розвитку міста Києва та підвищення ефективності функціонування міського господарства шляхом залучення науково-технічного потенціалу столичних наукових організацій Академії. Результати наукових досліджень, виконаних в установах НАН України, відкривають можливості для розроблення на їхній основі ефективних для використання в міському господарстві технічних рішень. Практична реалізація цих можливостей потребує налагодження тісної співпраці між науковцями і господарниками.

Угодою визначено такі напрями співробітництва, як наукове забезпечення вирішення питань соціально-економічного розвитку міста Києва, розвиток основних напрямів смарт-спеціалізації в м. Києві на основі трансферу технологій і знань, запровадження енергоефективних, енергоощадних і нетрадиційних технологій у системах енергозабезпечення столиці, підвищення якості питної води для киян відповідно до європейських стандартів, освоєння нових вітчизняних енергоощадних технологій з виробництва високоефективних будівельних матеріалів для міста Києва. Також сторони домовились співпрацювати з метою поліпшення екологічної ситуації в місті, підвищення ефективності функціонування громадського транспорту та дорожнього господарства міста, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та оцінки технічного стану і залишкового ресурсу міських інженерних мереж та інженерних споруд, підвищення ефективності медичного обслуговування киян на основі впровадження сучасних технологій та медикаментів, розвитку цифрової інфраструктури міста Києва шляхом впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у всіх сферах міського господарства.

Інший підписаний документ – Меморандум про взаєморозуміння щодо створення наукового парку «Academ.Сity» – спрямовано на започаткування співробітництва НАН України та міста Києва у створенні сучасної інноваційної інфраструктури на базі Київського академічного університету та академічних наукових установ, розташованих в мікрорайоні Академмістечко. Як зауважив Анатолій Загородній, «науковий парк сприятиме започаткуванню на основі високотехнологічних розробок наших установ нових інноваційних підприємств, підвищенню якості інвестиційних проєктів як на рівні міста, так і в межах НАН України, а також активній співпраці щодо наукового забезпечення вирішення питань соціально-економічного розвитку міста».

Робота в цьому напрямі розпочалася зі спільної реалізації Київським академічним університетом та одним з найуспішніших науково-технологічних парків у Німеччині «Адлерсхоф» грантового міжнародного проєкту «Academ.Сity», спрямованого на розроблення техніко-економічного обґрунтування створення в м. Києві наукового парку як інноваційного інкубатора для підтримки комерціалізації науково-технічних розробок.

У свою чергу Микола Поворозник відзначив, що підписання Меморандум про взаєморозуміння щодо створення наукового парку «Academ.Сity» та Угоди про співпрацю дасть змогу спрямувати наявний науково-технічний потенціал Академії на вирішення актуального завдання підвищення конкурентоспроможності виробничих підприємств столиці шляхом залучення інвестицій, впровадження нових технологій та об’єднати з цією метою зусилля академічної і університетської науки.

Анатолій Загородній та Микола Поворозник висловили взаємну подяку за сприяння розвитку співпраці та впевненість у тому, що укладання Угоди та Меморандуму підвищить ефективність співробітництва сторін.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів