НАН України: пріоритети 2023 року (і далі) « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
НАН України: пріоритети 2023 року (і далі)
15-01-2023

Про пріоритети Президент НАН України академік Анатолій Загородній розповів в інтерв’ю програмі «Про науку. Компетентно» спеціально для YouTube-каналу Академії

«Пріоритети Академії на 2023 рік, до певної міри, очевидні. Безумовно, ми маємо робити (і не лише в межах оборонної програми) те, що потрібно для зміцнення нашої оборони й безпеки. І ми це робитимемо, – підкреслює академік Анатолій Загородній. – Звісно, необхідно дивитись у майбутнє, думати про шляхи ефективної відбудови, відновлення України. Цим Академія теж займається. Наприклад, підготовлено пропозиції щодо перспективних, високотехнологічних напрямів розвитку економіки». Серед цих напрямів академік Анатолій Загородній виокремив титанове та літієве виробництво, виробництво синтетичного палива й алюмінію, водневу й атомну енергетику (зокрема, будівництво малих модульних реакторів і вироблення регулювальних і поглинальних стрижнів для водо-водяних ядерних реакторів).

«Це потенційно інвестиційно привабливі (і для зовнішніх, і для внутрішніх інвесторів) напрями, які, за оцінкою наших економістів, Україні до снаги підняти і науково-технічний супровід яких може забезпечити Національна академія наук, – наголошує академік Анатолій Загородній і продовжує: – Крім того, Відділення економіки НАН України запропонувало візію щодо повоєнного відродження України. Вочевидь, у нашій країні має розвиватись і наука. Й Академія повинна зробити все, що від неї залежить, аби отримувати справді добрі фундаментальні та прикладні результати. Тут нам іще потрібно багато попрацювати. Але приклади, які я вже наводив, свідчать, що ми на правильному шляху».



: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів