Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського та університет Лестера (Великобританія) підписали меморандум про співпрацю « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського та університет Лестера (Великобританія) підписали меморандум про співпрацю
19-12-2022

15-го грудня ректор Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського професор Михайло Загірняк/Professor Mykhaylo Zagirnyak та президент і віце-канцлер Лестерського університету професор Нішан Канагараджа/Professor Nishan Canagarajah підписали меморандум про співпрацю. Британський університет став партнером КрНУ в межах реалізації міжнародної ініціативи «Єднання». Урочистій події передували п’ять місяців професійних дискусій та узгодження планів співробітництва.

Підготовча робота до підписання угоди почалася у липні поточного року. Ознайомчі зустрічі та тематичні дискусії відбувалися щотижня. Посередником та модератором зустрічей виступила британська консалтингова компанія Кормак Консалтенсі Груп/Cormack Consultancy Group ( CCG).

CCG є автором міжнародної ініціативи «Єднання», мета якої – знайти для українських закладів вищої освіти університети-партнери у Великобританії, США, Канаді та Європі. Це мають бути заклади, які зможуть надати підтримку українським вишам під час війни та у довгостроковій перспективі.

Із липня по грудень поточного року тривали переговори. Науковці КрНУ представили британським колегам свої пропозиції. До пакету увійшли 29 тематичних напрямів наукової діяльності. Їх підготували фахівці інститутів та факультетів університету. Найбільшу кількість пропозицій (12) надав Навчально-науковий інститут електричної інженерії та інформаційних технологій. Британці відзначили ґрунтовність поданих КрНУ матеріалів та засвідчили свою готовність до співробітництва.

15-го грудня відбулася урочиста церемонія підписання угоди про співпрацю. Захід проходив в онлайн форматі у DC-офісі КрНУ. Участь у ньому узяли керівники та співробітники обох університетів, а також представники інших українських університетів, голова Спілки ректорів ЗВО України, представники кременчуцької міської влади. Від української сторони модератором заходу виступив директор Центру міжнародної діяльності КрНУ доцент Андрій Гладир. Переклад здійснювала завідувачка кафедри перекладу доцент Юлія Артеменко.

Керівники українського та британського університетів виголосили вітальні промови.

До учасників зустрічі також звернувся голова Спілки ректорів ЗВО України, професор Петро Куліков/Professor Petro Kulikov. Він підкреслив, що наразі Кременчуцький національний університет – перший в Україні заклад вищої освіти, який підписав офіційну угоду про співпрацю з Лестерським університетом. Професор Куліков зазначив, що цей досвід мають використати інші українські університети.


Докладніше на сайті kdu.edu.ua

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів