Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідали 8 міністерок європейських країн « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідали 8 міністерок європейських країн
24-11-2022

Делегація міністерок з європейських і міжнародних справ країн Європи разом із віцепрезиденткою Європарламенту Ніколою Бір зустрілися зі студентками Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Участь у зустрічі також взяли Міністерка з питань ЄС і конституції Австрії Кароліне Едтштадлер, Держсекретарка з європейських справ МЗС Румунії Даніела Гітман, Міністерка з європейських справ Хорватії Андрея Метелько-Згомбич, Секретарка МЗС Латвії Гунда Рейре, Міністерка закордонних справ, освіти та спорту Ліхтенштейну Домінік Хаслер, Віце-міністерка закордонних справ Литви Йовіта Нелюпсене та державна Міністерка з питань Європи і клімату ФРН Анна Люрманн.

Шевченків університет репрезентували ректор Володимир Бугров, проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова та студентки ННІ права, ННІ міжнародних відносин, Військового інституту КНУ, Факультету психології та Економічного факультету.

У вітальному слові ректор Володимир Бугров подякував гостям за те, що в такий важкий час їхні країни допомагають Україні у боротьбі проти російського агресора. При цьому він наголосив, що за 9 місяців повномасштабного вторгнення рф на територію України КНУ імені Тараса Шевченка ні на день не зупиняв свою роботу, надаючи освітні послуги та здійснюючи наукові дослідження. «Освіта – це найпотужніший компонент, який ми можемо використовувати, щоб змінити світ. Ми пишаємося нашим народом, нашими чоловіками та жінками, які ціною власного життя, роблять для нас можливим продовжувати навчання та дослідження тут, в університеті. Ми робимо все, щоб дати нашому новому поколінню можливість отримати якісну освіту», – наголосив ректор.

Під час зустрічі студентки КНУ мали змогу подискутувати з поважними гостями. Першим питанням, яке задала Ірина Нікіфорова з ННІ міжнародних відносин, стосувалося вступу України до Європейського Союзу. Чи не стане це викликом для ЄС?

Анастасія Мірошниченко, студентка Економічного факультету підняла питання прав жінок. Вона зауважила, що за останні роки в Україні відбулося багато благодійних та освітніх програм щодо цієї теми. Було прийнято «Стамбульську конвенцію», що є дуже важливо для продовження руху у цьому напрямку.

Найголовнішим завданням для України сьогодні, на думку Анастасії Горбенко, курсантки Військового інституту,– перемогти у цій жахливій і величезній війні. Цей шлях буде важким і тривалим, але за підтримки міжнародних партнерів цей шлях буде більш успішним. А ще важливим буде відновлення після перемоги.

Маргарита Маляр, з Інституту права, подякувала за європейську підтримку в цей складний час, особливо у сфері освіти. За її словами, Україна стикається з багатьма викликами саме в цій царині. Навіть зараз, у цей важкий час, ми намагаємося знайти можливості для навчання та розвитку наших знань, щоб заповнити прогалини, які ми зробили під час онлайн-навчання.

Відповідаючи на питання студенток, Міністерка з питань ЄС і конституції Австрії Кароліне Едтштадлер, висловила подяку студенткам за те, що вони були такими натхненними і позитивними у своєму прагненні до європейського майбутнього. Вона зазначила: «Приїзд 8 жінок європейських політиків є хорошою ідеєю, адже ми бачимо тут майбутнє, тому ми тут сьогодні. Кожна сфера, яку ви згадали, важлива, тож вперед!».

Секретарка МЗС Латвії Гунда Рейре, відповідаючи на запитання про права жінок зазначила, що наступного тижня розпочне роботу центр реабілітації жінок в Івано-Франківську, який частково фінансується Латвією.

А Віцепрезидентка Європарламенту Нікола Бір наголосила, що найбільшим викликом після війни буде охоплення усіх громад та націй для обговорення проблем, які будуть стосуватися не лише України, але країн Європи.

«Я вважаю, що ми повинні дати студентам усі можливості для навчання. Але перш за все ми повинні знову збудувати мир не лише на цьому континенті, а й у всьому світі», – підсумувала віцепрезидентка Європарламенту.

Після офіційної частини гості та студентки мали час поспілкуватися віч-на-віч.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів