МОН: Презентовано 3 нові мобільні застосунки для навчання учнів сантехнічних професій « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Презентовано 3 нові мобільні застосунки для навчання учнів сантехнічних професій
27-10-2022

Учні, які навчаються сантехнічних професій, можуть користуватись новими мобільними застосунками з модулів:

  • «Опалення»

  • «Водопостачання»

  • «Водовідведення»

  • Вони створені за навчальними посібниками та мають покрокові ілюстрації виконання завдань, тести для самоперевірки та відео, які додаються до кожного розділу.

    «Нині ми створюємо різний онлайн-контент для учнів профтехів. Однак головними викликом є створення одночасно інформативного та інтерактивного контенту для молоді. Тобто потрібно продумати не тільки зміст курсу або посібника, але і спосіб передавання цієї інформації учням. Зокрема, чудовим рішенням є мобільний застосунок. Це зручно, доступно і швидко. Саме такими критеріями маємо керуватись, коли створюємо контент для покоління, яке не уявляє себе без смартфона», – зазначила директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

    Особливістю мобільних застосунків є їхня доступність: учні можуть навчатись офлайн незалежно від місця перебування та під‘єднання до інтернету.

    Розробники також оновили функціонал застосунку. Тепер користувачі можуть робити виділення, вставляти примітки, копіювати матеріал і збільшувати зображення. З’явилась можливість встановити додаток на комп’ютер.

    «Ми створили перший українськомовний освітній ресурс, який забезпечує 80% обов’язкових знань для учнів сантехнічних професій. Звичайно, можна знайти безліч відео в Інтернеті, однак вони часто неналежної якості. Важливо, що вся інформація є актуальною та може бути оперативно доповнена», – коментує експерт проєкту EdUP Максим Пєховка.

    Досвід створення першого такого застосунку «Труби і арматура» показав, що такий формат навчання підходить не тільки учням, а й педагогам. Він допомагає адаптувати освітній процес до нових реалій.

    Застосунки доступні для завантаження на мобільні пристрої Android з Play market та з сайту EdUP для використання на комп’ютерах.

    Проєкт реалізовується експертами проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні» (EdUP).

    : анонси :
    : акценти :
    : зовнішнє оцінювання :
    : Популярне :
    : наші дані :
    Контакт:
    тел.:
    (044) 290-41-24
    (044) 290-41-24 (*122)
    факс:
    (044) 290-41-24
    м. Київ, вул. Смілянська, 4
    Карта проїзду
    e-mail: inf@euroosvita.net

    При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
    euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів