Кременчуцький національний університет та Полтавський ГЗК підписали угоду про співпрацю за програмою «Дуальна освіта» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Кременчуцький національний університет та Полтавський ГЗК підписали угоду про співпрацю за програмою «Дуальна освіта»
11-10-2022

В рамках підписаної угоди, 17 студентів університету офіційно навчатимуться за дуальною формою здобуття освіти – тобто 50% їх часу припадатиме на теоретичне навчання в університеті, а ще 50% – на практичне відпрацювання навичок майбутньої професії на Полтавському ГЗК. За роботу на ПГЗК вони отримуватимуть заробітну платню.

Договір про співпрацю за дуальною формою здобуття вищої освіти Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського (КрНУ) та Приватне акціонерне товариство «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» (ПрАТ «ПГЗК») уклали 3 жовтня. Угоду підписали ректор КрНУ професор Михайло Загірняк та голова правління ПрАТ «ПГЗК» Віктор Лотоус.

Університет на заході представляли: проректор з науково-педагогічної роботи та новітніх технологій в освіті доцент Сергій Сергієнко, директор Інституту електричної інженерії та інформаційних технологій професор Олексій Чорний, завідувачі кафедр: професор Тетяна Коренькова (кафедра систем автоматичного управління і електроприводу ), професор В’ячеслав Прус (к. електротехніки), професор Ірина Оксанич (в.о. зав. кафедри автоматизації та інформаційних систем), професор Андрій Перекрест (к. комп’ютерної інженерії та електроніки).

Кременчуцький національний університет та Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат мають багаторічну історію плідної співпраці. Зокрема, університет щороку готує та випускає близько 20-25 фахівців, які поповнюють ряди співробітників Полтавського ГЗК. Ініціатором реалізації спільного проекту дуальної форми освіти виступив університет. Мета проекту – підвищення якості професійної підготовки студентів, адже завдяки дуальній формі навчання вони одночасно отримуватимуть і теоретичні знання в університеті, і практичні навички майбутньої професії на ПГЗК.

Під час підписання угоди ректор КрНУ професор Михайло Загірняк зауважив:

– Зараз ми певною мірою відчуваємо падіння якості підготовки фахівців, бо готуємо їх якби взагалі. Натомість дуальна освіта дає можливість готувати фахівців з урахуванням специфіки професії, яку вони здобувають. До участі у програмі ми запросили найбільш вмотивованих студентів, на наш погляд, це дуже важливо, адже саме вмотивована людина досягає значних результатів у своїй роботі. Крім того, участь у програмі беруть наші найпотужніші кафедри, які зможуть підготувати якісних фахівців – електротехніків, механіків, фахівців з автоматизації та комп’ютерних систем. Сподіваюсь, що наша співпраця буде ефективною та корисною.

Голова правління ПГЗК Віктор Лотоус щодо проекту дуальної освіти зазначив:

– Кадри вирішують все, і ми розуміємо, що вже маємо певні проблеми з кадрами, найперше це стосується електротехнічного напряму та пов’язаного з механікою. За програмою дуальної освіти ми почали співпрацювати з навчальними закладами з 2019-го року і нас влаштовують результати такої співпраці – ми проаналізували, більше 50% студентів, які навчаються за такою формою, після закінчення навчання виявляють бажання працювати у компанії FERREXPO. Тому я сподіваюсь на плідну співпрацю з університетом.

Підписанню угоди передував досить тривалий і непростий підготовчий період. З травня до кінця серпня студенти КрНУ, які виявили бажання навчатися за дуальною формою, проходили профільні співбесіди з фахівцями Полтавського ГЗК.

Відбір пройшли 17 студентів, вони будуть офіційно працевлаштовані на ПГЗК та отримуватимуть заробітну платню. Це студенти, які навчаються за спеціальностями:

– Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка (141),

– Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології (151),

– Електроніка (171).

Серед фіналістів є ті, хто здобуває освітній рівень бакалавра, а також ті, хто здобуває освітній рівень магістра. Студентам, які навчаються в університеті на перших курсах, на ПГЗК запропоновані робітничі посади (електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрослюсаря з ремонту електроустаткування), а здобувачам магістерського рівня запропоновані інженерні посади.

Надалі освітній процес для них відбуватиметься таким чином: 50 % складатиме теоретичне навчання за обраним фахом в університеті, та 50 % – практичне відпрацювання у відповідних підрозділах гірничо-збагачувального комбінату.

Дуальна форма навчання – цікавий та перспективний формат співпраці для закладу вищої освіти, роботодавців та студентів. Співробітництво університету з таким потужним підприємством, як ПрАТ «ПГЗК» дозволяє підвищити рівень надання освітніх послуг і підготувати конкурентоспроможних на ринку праці фахівців.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів