Times Higher Education планує кардинальний перегляд своєї методології готуючи Всесвітній рейтинг університетів (WUR) 3.0. « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Times Higher Education планує кардинальний перегляд своєї методології готуючи Всесвітній рейтинг університетів (WUR) 3.0.
28-09-2022

Світовий рейтинг Times Higher Education (THE) користується великою популярністю серед засобів масової інформації та адміністраторів традиційної еліти світових академічних кіл. Однак вони не отримали визнання з боку активних дослідників.

THE планує кардинальний перегляд своєї методології та говорить про Всесвітній рейтинг університетів (World University Rankings - WUR) 3.0. Перша версія була опублікована в 2004 році у співпраці з QS Quacquarelli Symonds. Другий етап почався в 2010 році, коли THE і QS опублікували свої окремі світові рейтинги. (При цьому стара методологія THE-QS перейшла в рейтинг QS, в той час як рейтинг THE публікується з 2010 року з принципово новою методологією.)

Схоже, що THE планує низку змін, які, ймовірно, спричинять значні коливання та можуть призвести до нових дебатів щодо надійності та точності глобальних рейтингів.

Цитування

Серед пропонованих змін – запровадження двох нових показників цитування, обидва з яких акцентують увагу на статтях у журналах із великим впливом. Здається, це зменшить деякі аномалії, які мали місце в останні роки, коли низка невеликих або маловідомих університетів досягли високих рейтингів завдяки публікаціям у мегапроектах із великою кількістю учасників і цитувань.

Інтернаціоналізація

У міжнародній складовій рейтингу з'явиться новий показник - студенти, які виїжджають за кордон для обміну, а новий метод нормалізації принесе користь країнам з великим населенням.

Передача знань

Окрім прибутку від промисловості та торгівлі, THE рахуватиме цитування патентів.

Опитування

Збір та обробка даних опитування зазнає значних змін. Вони включають опитування респондентів про їхній безпосередній досвід і заборону їм голосувати за своїх роботодавців.

Ці зміни будуть оголошені на майбутньому всесвітньому саміті THE та набудуть чинності для рейтингів, які будуть опубліковані в 2023 році.


Докладніше тут:

WUR 3.0: changes to our international outlook measures

WUR 3.0: the new methodology for the World University Rankings

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів