Укрпатент: Global Innovation Index 2022. Азія - світовий лідер за науково-технологічними кластерами « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Укрпатент: Global Innovation Index 2022. Азія - світовий лідер за науково-технологічними кластерами
27-09-2022

Найбільшу концентрацію патентів та наукових публікацій в світі забезпечують науково-технологічні кластери Азії та США. Про це повідомляє Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) в попередньому випуску щорічного рейтингу Global Innovation Index.

Лідерство в рейтингу утримує кластер Токіо-Йокогама, за ним йдуть кластери Шеньчжень-Гонконг-Гуанчжоу (Китай та Гонконг), Пекін (Китай), Сеул (Республіка Корея) та Сан-Хосе-Сан-Франциско (США).


При цьому найбільша інтенсивність науково-технічної діяльності пропорційно до населення зареєстрована у кластерах Кембридж (Велика Британія) та Ейндховен (Нідерланди/Бельгія).


«Окрім давно відомих передових кластерів у США, Європі, Японії та Республіці Корея ми спостерігаємо становлення нових осередків науково-технічної діяльності у Східній Азії, зокрема в Китаї, та в інших країнах із середнім рівнем доходу, включаючи Бразилію, Індію, Іран, Туреччину, а також в інших частинах світу», - зазначає Генеральний директор ВОІВ Дарен Танг.

Інші висновки дослідження:

• У США лідерами серед кластерів є Сан-Хосе-Сан-Франциско, Бостон-Кембридж і Нью-Йорк, а в Європі - Париж, Лондон та Кельн.

• Вперше Китай та США зрівнялися за кількістю провідних НТК (по 21-му у кожній країні). У Німеччині налічується 10 кластерів, у Японії – п'ять.

• Найкращу динаміку в рейтингу кластерів у 2022 році порівняно з попереднім роком продемонстрували китайські кластери Чженчжоу (+15 позицій), Циндао (+12) та Сямінь (+12), а також Берлін (+4) у Німеччині, Стамбул (+4) у Туреччині, Канадзава (+4) в Японії, Анкара (+3) у Туреччині, Тегу (+3) у Республіці Корея та Мумбаї (+3) в Індії.

Global Innovation Index та НТК

Нагадаємо, Глобальний інноваційний індекс щороку класифікує світові економіки відповідно до їх інноваційного потенціалу та досягнень, використовуючи понад 80 показників. У виданні 2022 року будуть співставлені показники інноваційної діяльності 132 країн.

Науково-технологічні кластери – одна із складових Global Innovation Index, звіту, що містить аналіз найактуальніших тенденцій у світовому інноваційному процесі.

Для виявлення науково-технологічних кластерів ВОІВ проводить аналіз темпів подання патентних заявок та публікації наукових статей, а також визначає географічні регіони світу з найвищою концентрацією винахідників та авторів наукових матеріалів.


15-й випуск Глобального інноваційного індексу (GII) ВОІВ буде оприлюднений у четвер, 29 вересня 2022 р., з 13:30 до 16:15 вечора (за женевським часом) під час гібридного заходу за участю міністрів, лідерів бізнесу та експертів з інновацій. Під час заходу відбудеться презентація ключових висновків GII 2022 та дві панельні дискусії.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів