Естонія: Понад 550 молодих українців подали заяви щодо вступу до Школи Свободи « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Естонія: Понад 550 молодих українців подали заяви щодо вступу до Школи Свободи
8-08-2022

Станом на 1 серпня заяви щодо вступу до школи Свободи всього подали 558 молодих людей. У серпні триватиме прийом заяв щодо вступу до гімназії та проводитимуться співбесіди з молодими людьми з України, які йдуть до гімназії.

За словами Лійни Пильд, проректора загальної освіти та молодіжної політики Міністерства освіти і науки, приємно бачити, що українські сім’ї знайшли нову школу, і на сьогодні у списку школи вже 558 учнів, і до рівня гімназії їх додається ще більше. «Всі українські діти повинні мати можливість навчатися в естономовній школі або школі, де використовується метод мовного занурення, тому ми відкриваємо нову школу в Таллінні, де більшість учнів з України», — пояснила Пильд і додала, що Школа Свободи могла б стати ще й громадським центром для українців, у діяльності якого беруть участь і батьки.

За словами директора з освіти Школи Свободи Ольги Селіщевої, школа активно набирає вчителів, допоміжних спеціалістів та інших працівників. «Мені радісно, що до команди Школи Свободи вже приєдналося понад сорок людей, у тому числі майже 30 викладачів як з Естонії, так і з України. Але за деякими предметними напрямками ще є незаповнені місця, тому я запрошую звертатися до нас усіх, хто хоче хоч з невеликим навантаженням зробити свій внесок у освіту українських воєнних біженців.», – сказала Селіщева.

Станом на 1 серпня заяви щодо вступу до Школи Свободи подали 558 молодих людей, з них 347 до основної школи та 211 до гімназії. У основній школі навчальні місця заповнені і зараз формуються класи.

У серпні ще триватиме прийом заяв до рівня гімназії, проводитимуться співбесіди з молоддю, яка вступає до гімназії. Заяви можна подати в шкільній консультаційній кімнаті за адресою Тинісмягі 14, Таллінн. У серпні консультаційна кімната працює в наступні дні:

  • 2-3 серпня з 12 до 16 год

  • 9-10 серпня з 12 до 16 год

  • 16-17 серпня з 12 до 16 год

  • 23-24 серпня з 12 до 16 год

  • 30-31 серпня з 12 до 16 год


  • Також у консультаційні кімнаті можна отримати інформацію про інші можливості навчання рівнів початкової, загальної та професійно-технічної освіти, а також там пропонується підтримка молодим людям у виборі професії.

    По понеділках, четвергах і п'ятницях Ви можете зателефонувати в консультаційну кімнату за номером телефону 735 0575 або написати на електронну пошту noustamine@hm.ee.

    Школа Свободи для українських воєнних біженців почне свою роботу з вересня цього року в Таллінні. У школі, відповідно до естонської національної навчальної програми, щонайменше 60% викладання ведеться естонською мовою з використанням методу мовного занурення.

    Контактна інформація для ЗМІ:
    Владислав Лушин
    Менеджер з комунікації Школи Свободи
    vladislav.lusin@vabaduse.edu.ee
    https://vabaduse.edu.ee/

    : анонси :
    : акценти :
    : зовнішнє оцінювання :
    : Популярне :
    : наші дані :
    Контакт:
    тел.:
    (044) 290-41-24
    (044) 290-41-24 (*122)
    факс:
    (044) 290-41-24
    м. Київ, вул. Смілянська, 4
    Карта проїзду
    e-mail: inf@euroosvita.net

    При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
    euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів