УСПП: Україна через війну втратила від 5 до 7 млн. робочих місць « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
УСПП: Україна через війну втратила від 5 до 7 млн. робочих місць
27-06-2022

Таку статистику озвучили із посиланням на Міжнародну організацію праці на засіданні Правління Українського союзу промисловців і підприємців.

До заходу залучилися заступники міністрів фінансів та стратегічних галузей промисловості, представники Київської міськдержадміністрації, велика кількість ділових асоціацій та заводів. Також взяли участь Антикризова рада громадських організацій та Національна тристороння соціально-економічна рада.

Йшлося про економічне відновлення та збереження трудового потенціалу під час воєнного стану.

Учасники відзначили, що частка підприємств, що зменшили завантаженість виробничих потужностей більш як на 30% або не працювали взагалі, наприкінці травня скоротилася до 54%.

Третина громадян працездатного віку втратили або значно зменшили щомісячні прибутки.

За таких умов пріоритетом №1 є підтримка працюючих підприємств, збереження ними штатів.

«Тільки 70% території України зараз є умовно безпечними для ведення промислової та підприємницької діяльності. Решта або в тимчасовій окупації, або в зонах проведення інтенсивних бойових дій. Наша ідея максимально проста: заводи, підприємства, ФОПи на цих 70% зараз мають показувати кращі фінансові результати, ніж навіть в довоєнний період, щоб хоч якось скомпенсувати колосальні втрати від війни, розв’язаної рф», - каже президент УСПП Анатолій Кінах.

Відповідно, для цього потрібен комплекс заходів від держави.

Станом на початок червня тільки 601 підприємство завершило процес релокації із зон бойових дій в західні області України. При цьому темпи перенесення бізнесу за кордон вищі, що створює чималі ризики як для економіки воєнного стану, так і для етапу відновлення країни.

Тут потрібно враховувати кілька чинників. Перше – це умови для ведення підприємницької діяльності, потрібне доступне кредитування, а його масштаби повинні зрости в рази.

Необхідна розробка на рівні держави цільових захисних механізмів для бізнесу на звільнених від окупації територіях, який постраждав внаслідок збройної агресії рф та не має змоги виконувати договірні зобов’язання, погашення кредитів тощо.

Зокрема, йдеться про наслідки віднесення АТ “МЕГАБАНК регулятором фінансового ринку до категорії неплатоспроможних. Більшість клієнтів цього банку є представники МСБ Харківщини, волонтерського руху, що у негативний спосіб позначиться на ході економічного відновлення міста, ліквідації руйнувань внаслідок бойових дій тощо.

Також до настання осінньо-зимового періоду уряду потрібно розробити та реалізувати цільову державну програму із забезпечення житлом населення, яке втратило його внаслідок бойових дій. Для цього закінчити будівництво, що знаходиться на завершальній стадії, провести оцінку використання ресурсів вторинного ринку, оренди, задіяння підготовлених вільних площ гуртожитків тощо.

Рішення УСПП, АРГО, НТСЕР щодо стабілізації національного ринку праці із пропозиціями широкого кола підприємництва та експертів буде направлене уряду, Офісу президента та парламенту.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів