23-24 червня у Варшаві відбудеться конференція IREG 2022 - Academic Rankings at the Crossroads « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
23-24 червня у Варшаві відбудеться конференція IREG 2022 - Academic Rankings at the Crossroads
29-05-2022

Конференція IREG 2022 у Варшаві матиме особливий, ювілейний характер. Група міжнародних експертів з рейтингів (IREG) вперше зустрілася у Варшаві двадцять років тому під егідою UNESCO CEPES та Університету Козьмінського (Kozminski University). Вже тоді рейтинги національних університетів відігравали важливу роль у кількох країнах (Найкращі коледжі за версією US News, рейтинг L'Etudiant у Франції, рейтинг CHE у Німеччині, рейтинг Perspektywy у Польщі або рейтинг McLean’s в Канаді). Важливо підкреслити, що зустріч IREG у Варшаві передувала появі шанхайського рейтингу на рік, за яким слідували QS, THE та інші світові рейтинги. Це лише демонструє, наскільки далекоглядними були ті експерти, які зустрілися тоді у Варшаві.

Глобальні рейтинги зміцнилися, а також поширилися; вони стали важливими і впливовими, залишаючи свій слід у вищій освіті. Цей процес, однак, не відбувався за рахунок знецінення національних рейтингів; вони не тільки стояли на своєму, але в цілому так само важливі, як ніколи.

З часом, багато в чому завдяки появі все багатших і всеосяжних баз даних академічні рейтинги на всіх рівнях стали більш складними і впливовими, залишаючи свій слід у вищій освіті. Однак, незважаючи на ступінь складності, рейтинги досі не змогли виміряти деякі важливі елементи вищої освіти, такі як викладання.

Конференція у Варшаві підведе підсумки рейтингувань, проаналізує вплив рейтингів на вищу освіту. За останні 20 років рейтинги зросли за важливістю і впливом, але у них були і залишаються як прихильники так і скептики, якщо не противники. Конференція IREG відкрита для обох сторін.

Так багато сталося після конференції IREG-2019 у Болоньї. Пандемія Covid закрила світ на два роки, і тепер - війна в Україні. Ці події матимуть тривалий вплив на вищу освіту в усьому світі. Феномен інтернаціоналізації ніколи не буде таким, як раніше. Мобільність студентів може знижуватися або змінювати напрямки; дослідницька співпраця може зіткнутися з новими політичними бар'єрами. Все це також вплине на рейтинги.

Академічні рейтинги знаходяться на роздоріжжі; Яким шляхом вони підуть, будуть розвиватися?. Конференція спробує відповісти хоча б на деякі питання.

- Наскільки рейтинги допомагають, і наскільки вони шкодять вищій освіті?

- Які їх сильні і слабкі сторони як інструмент оцінки вищої освіти?

- Як зберегти здоровий баланс між глобальними, регіональними та національними рейтингами, гарантуючи, що кожен з них зберігає свою незалежність?

- Чи повинна підтримуватися нинішня структура, де установи безкоштовно надають дані приватним власникам баз даних, які, в свою чергу, продають їм ці дані назад?

- Чи не настав час для міжнародних організацій, таких як UNESCO, OECD або European Commission, створити некомерційну базу даних про вищу освіту?


Конференції IREG традиційно стали унікальною та нейтральною міжнародною платформою, де рейтинги університетів обговорюються у присутності тих, хто складає рейтинги, та тих, хто ранжується: авторів основних світових рейтингів, менеджерів університетів та експертів з вищої освіти.

"Є принаймні одна організація, яка служить базою для спілкування між тими, хто займається рейтингами, International Ranking Expert Group (IREG) Observatory on Academic Ranking and Excellence, яка залучає сотні до своїх конференцій". Філіп Г. Альтбах (Philip G. Altbach in Research Handbook on University Rankings).

Докладніше (плюс Програма) на сайті ireg-observatory.org >>>

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів