ЗНУ став базою для переміщених ЗВО – ТДАТУ ім. Д. Моторного та Бердянського державного педуніверситету « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ЗНУ став базою для переміщених ЗВО – ТДАТУ ім. Д. Моторного та Бердянського державного педуніверситету
6-05-2022

Попри всі складнощі воєнного стану Запорізький національний університет не лише продовжує плідно функціонувати, забезпечуючи якісний освітній процес здобувачам освіти всіх факультетів, інженерного навчально-наукового інституту ім. Ю. М. Потебні та фахових коледжів.

Також ЗНУ допомагає тим закладам освіти, які опинилися на тимчасово окупованих територіях й потребують особливої підтримки. Університет не лише активно бере участь у програмі внутрішньої академічної мобільності. На сьогодні він надав свою базу до завершення дії воєнного стану для двох переміщених закладів вищої освіти: для Таврійського державного агротехнічного університету ім. Д. Моторного (м. Мелітополь) та його відокремлених структурних підрозділів і для Бердянського державного педагогічного університету.

Існують відповідні накази Міністерства освіти і науки України за підписом Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета (№ 357 від 20 квітня 2022 року для Бердянського державного педагогічного університету та № 387 від 26 квітня 2022 року) щодо переміщення цих вишів на базу ЗНУ «з метою збереження життя та здоров’я громадян України, а також створення безпечного освітнього середовища, організації здобуття освіти, освітнього процесу в умовах воєнного стану».

Ректор Микола Фролов, інформуючи представників вишу про цю важливу подію, звернувся під час ректорату до всіх науково-педагогічних працівників і співробітників ЗНУ. Він закликав забезпечити всесторонню підтримку колегам із Мелітополя й Бердянська у всіх питаннях, пов’язаних із налагодженням освітнього процесу. Тим більше, що сам Запорізький національний університет відновив освітній процес ще з 28 березня і вже має певні напрацювання та здобутки в цьому напрямку, а його студенти продовжують здобувати знання та практичні навички. Микола Олександрович підкреслив, що саме консолідація й об’єднання всіх зусиль допоможе закладам вищої освіти пережити всі складнощі воєнного стану та сприятиме наближенню перемоги українського народу.

Матеріально-технічна база Запорізького національного університету дозволила стати опорою для вишів із тимчасово окупованих територій. На сьогодні адміністрація Таврійського державного агротехнічного університету ім. Д. Моторного під керівництвом ректора Сергія Кюрчева та ректорат Бердянського державного педагогічного університету під керівництвом ректора Ігоря Богданова розміщені в навчальному корпусі № 1 ЗНУ. Тут для їхньої роботи створені всі належні умови, а представники вишів забезпечені всім необхідним. Тож відтепер вони матимуть змогу продовжувати освітній процес у режимі онлайн.

Своєю чергою, ректор Таврійського державного агротехнічного університету ім. Д. Моторного Сергій Кюрчев подякував не лише керівництву ЗНУ, а й усім його представникам за гостинність, за прагнення допомогти та підтримати інші заклади освіти у ці важкі часи та за забезпечення умов для праці. Він висловив переконання на подальшу плідну співпрацю між закладами вищої освіти.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів