МОЗ: Робота закладів освіти під час карантину « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОЗ: Робота закладів освіти під час карантину
3-12-2021

Освіта в умовах пандемії вимагає нових підходів не лише до способів навчання, а й нових методів для захисту життя та здоров’я учнів та освітян.

Наразі існує низка норм та правил, якими визначаються особливості роботи закладів освіти під час пандемії. Йдеться про Постанову Кабміну №1236, у якій прописані карантинні правила кожного рівня епіднебезпеки та умови роботи освітніх закладів на зеленому, жовтому та червоному рівнях.

Також організація роботи закладів освіти у час пандемії регулюється Постановою Головного державного санітарного лікаря №10. Там можна знайти рекомендації щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

8 листопада набув чинності Наказ, який включив співробітників закладів освіти до переліку тих, хто підлягає обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Працівники, які до 8 листопада, не зробили принаймні одне щеплення проти коронавірусної хвороби мають бути відстороненні від роботи без збереження заробітної плати.

Як працюють заклади освіти в умовах карантину?

Жовтий рівень:

- Дозволяється працювати тим освітянам, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19.

- Оскільки освітяни підлягають обов’язковим щеплення проти COVID-19, то щоб заклад працював потрібно 100% вакцинованих принаймні однією дозою співробітників.

- Можуть працювати без щеплення ті співробітники, які мають протипоказання до вакцинації, що підтверджено медичним висновком.

- Ті співробітники, які мають підтверджені протипокази до вакцинації, не підлягають відстороненню від роботи.


Червоний рівень:

- Дозволяється працювати тим освітянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

- У кожному закладі освіти мають бути 100% вакцинованих співробітників двома дозами;

- Якщо працівник отримав одну дозу вакцини, то не може бути відстороненим від роботи, але це також і не дозволяє йому проводити навчання в очному форматі;

- Працівники, які мають протипоказання до вакцинації, не підлягають відстороненню. Для підтвердження вони повинні надати медичний висновок про наявність протипоказів.


Таким чином, заклади освіти, які перебувають у регіоні із червоним рівнем епіднебезпеки можуть працювати лише у випадку 100% вакцинації всіх співробітників двома дозами. У випадку, якщо співробітник має лише одну дозу, то відстороненню від роботи він не підлягає. Допоки всі співробітники не пройдуть повністю курс щеплення, заклад освіти не може працювати в очному форматі.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів