Омбудсман: Підбито підсумки проекту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Омбудсман: Підбито підсумки проекту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні»
30-11-2021

Представник Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім’ї Аксана Філіпішина взяла участь у заключному засіданні Наглядової ради проекту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні».

Засідання відбулось відразу після Фінальної конференції проекту і спрямоване на підведення підсумків досягнутих результатів та визначення аспектів, в яких Рада Європи може підтримати Україну в боротьбі з насильством щодо дітей у майбутньому.

Під час свого виступу Аксана Філіпішина як член Наглядової ради звернула увагу на успіхи проекту, яких було досягнуто, незважаючи на складні умови пандемії COVID-19.

Так, у рамках проекту було розроблено Методичні рекомендацій щодо проведення працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини моніторингу дотримання права дітей на захист від насильства та жорстокого поводження. Методичні рекомендації розроблені відповідно до стандартів Ради Європи та базуються на міжнародному досвіді правозахисних організацій. Такий інструмент є інноваційним і буде розповсюджений серед країн-членів Ради Європи як перший досвід відповідних напрацювань.

Методичні рекомендації було апробовано під час проведення моніторингу дотримання права дітей на захист від насильства: наразі вже проведено 26 таких візитів.

Проект об’єднав зусилля багатьох відомств, державних та недержавних інституцій з єдиною метою – подолання насильства щодо дітей та імплементація положень Ланцаротської Конвенції.

Аксана Філіпішина відзначила, що Україна сьогодні увійшла в фазу активного напрацювання законодавчих змін у сфері захисту дітей від насильства. Тому важливим є не тільки подальше удосконалення нормативно-правової бази, а і продовження моніторингу і оцінки ефективності реалізації положень Ланцаротської Конвенції.

Крім того, потребує особливої уваги питання підготовки, модульного навчання працівників соціальної сфери (соціальних працівників, вчителів, вихователів та ін.) у питаннях раннього виявлення дітей, які потенційно можуть стати жертвами/свідками насильства, у тому числі сексуального. Адже саме вони першими стикаються із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах та які потребують додаткової підтримки. Тому ключова роль таких суб’єктів вжити заходів щодо недопущення потрапляння таких дітей у площину кримінального процесу.

Представник Уповноваженого висловила сподівання, що робота у сфері захисту дітей від насильства не закінчиться на цьому проекті, а продовжуватиметься і надалі.






: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів