ДАСУ: У ТНУ імені В.І. Вернадського установлено порушень фінансової дисципліни на суму 10,6 млн гривень « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ДАСУ: У ТНУ імені В.І. Вернадського установлено порушень фінансової дисципліни на суму 10,6 млн гривень
23-10-2021

Результати ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського

Фахівцями Держаудитслужби проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського за результатами якої установлено порушень фінансової дисципліни та ведення бухгалтерського обліку загалом на суму 10,6 млн гривень.

Зокрема колишнє керівництвом Університету ігноруючи вимоги законодавства про оплату праці виплатило заробітної плати «мертвим душам», понадштатним працівникам, окремим керівникам структурних підрозділів, створених з порушенням законодавства про вищу освіту та які ані освітньої, ані наукової діяльності не здійснювали загалом на суму майже 2 млн гривень.

Через прийняття незаконних управлінських рішень в частині встановлення пільг в оплаті за навчання, ведення бухгалтерського обліку з порушенням установленого порядку та брак належного контролю за стягненням заборгованостей за надані освітні послуги та послуги з проживання у гуртожитках Університетом втрачено/недоотримання власних надходжень загалом на суму 1,9 млн гривень.

Встановлені під час ревізії лишки матеріальних цінностей загалом на суму 1,5 млн грн свідчать про неякісне проведення інвентаризацій працівниками Університету.

Попри те, що вже понад п’ять років поспіль за кошт державного бюджету утримується нерухоме майно Університету, що є комунальної форми власності, донині питання його передачі до державної форми власності не вирішено, що є ризиком для Університету «опинитися на вулиці».

При цьому, не спроможність Університету у забезпеченні студентів місцями у гуртожитках призвела до надання послуг з проживання іноземним студентам в переобладнаних кімнатах учбового приміщення без наявності дозвільних документів уповноважених органів на переобладнання нежитлового фонду в житловий, щодо відповідності умов проживання до норм законодавства та яке за рішенням судового органу не мало використовуватися через порушення правил пожежної та техногенної безпеки, які створюють загрозу життю та здоров’ю людей.

Матеріали ревізії на розгляд передано до Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області.





: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів