Генеральна конференція ЮНЕСКО: історичні глобальні угоди у сфері штучного інтелекту і відкритої науки повинні бути досягнуті в ході святкування ЮНЕСКО свого 75-річчя « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Генеральна конференція ЮНЕСКО: історичні глобальні угоди у сфері штучного інтелекту і відкритої науки повинні бути досягнуті в ході святкування ЮНЕСКО свого 75-річчя
20-10-2021

Генеральна конференція ЮНЕСКО, яка пройде в Парижі з 9 по 24 листопада, відзначатиме 75-ту річницю заснування Організації. Очікується, що 193 держави-члени ЮНЕСКО приймуть ряд важливих рішень, зокрема щодо культурної спадщини, глобальної освітньої політики, етичних аспектів технологій та нагальної потреби у більшій відкритості у сфері наукових досліджень.

З нагоди 75-річчя Організації буде організована спеціальна церемонія яка транслюватиметься в прямому ефірі зі штаб-квартири ЮНЕСКО в Парижі 12 листопада (початок о 15:30). У церемонії візьмуть участь глави держав, а також всесвітньо відомі артисти. Більш детальна інформація про подію незабаром буде опублікована на спеціальному сайті.

Під час Генеральної конференції планується обрання Генерального директора ЮНЕСКО, який буде призначений на спеціальному пленарному засіданні в другій половині дня 22 листопада. Виконавча рада Організації запропонувала продовжити мандат пані Одрі Азуле на засіданні в жовтні 2021 року. З нагоди Генеральної конференції вона представить своє бачення майбутнього ЮНЕСКО.

Також очікується, що в ході Генеральної конференції будуть прийняті глобальні рамки для встановлення стандартів з ключових питань:

- Рекомендація щодо етичних аспектів штучного інтелекту. Ця угода створить перші глобальні керівні принципи щодо етичних аспектів розробки технологій штучного інтелекту.

- Рекомендація з відкритої науки. Ця рекомендація сприятиме розширенню міжнародного співробітництва в справі забезпечення загального доступу до наукових знань.

Рекомендації ЮНЕСКО є правовими інструментами, покликаними надати державам-членам керівні принципи для реалізації свого законодавства. Рекомендації цього року відповідатимуть традиції ЮНЕСКО щодо нормативних документів, таких як Загальна декларація геному людини (1997), Загальна декларація біоетики та прав людини (2005).


ЮНЕСКО представить довгоочікуваний звіт «Перспективи освіти» (10 листопада, з 13:30 до 14:30), підготовлений незалежною комісією експертів на чолі з Президентом Республіки Ефіопія Сахле-Ворк Зевде. 10 листопада (з 14:30 до 18:00) ЮНЕСКО проведе Всесвітню нараду з питань освіти, організовану спільно з урядом Франції.

Генеральна конференція надасть можливість відсвяткувати 50-річчя програми «Людина і біосфера».

Під час Генеральної конференції ЮНЕСКО також присудить ряд премій і нагород за видатні досягнення в галузі освіти, науки і культури.

Докладніше на сайті unesco.org >>>

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів