Nature Index: Стійкість науково-дослідної системи у майбутньому « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Nature Index: Стійкість науково-дослідної системи у майбутньому
24-08-2021

По мірі відновлення наукових досліджень інфраструктурні та технологічні рішення, вироблені під час пандемії, відточуються і розширюються.

Пандемія COVID-19 виявила вразливості в системі науково-дослідної системи, яка колись здавалася надійною. Так само швидко, як вірус поширювався, вченим по всьому світу довелося скасовувати польові дослідження, відкладати експерименти і переосмислювати способи, якими вони збирали і аналізували дані.

Не зважаючи на те, що наукова діяльність поступово повертається у звичне русло університети та дослідницькі центри повинні підготуватися до наступного серйозного збою, незалежно від форми, яку він прийме, говорить Кліффорд Лінч (Clifford Lynch), вчений з Каліфорнійського університету в Берклі.

«Є багато речей, які університети можуть реалізувати з точки зору інвестицій, щоб зробити дослідження менш вразливими і менш схильними до переривання, - говорить Лінч.

Ще до пандемії багато університетів інвестували в спільні об'єкти з багатокористувацьким обладнанням, таким як спектроскопи, мікроскопи та інші системи, з якими могли б працювати дослідницькі групи в кампусах та за його межами.

Як пояснює Лінч, університети з такими об'єктами мали перевагу, оскільки, коли мова йшла про перезапуск досліджень, вони могли зосередитися на основних об'єктах, а не відкривати кілька лабораторій одночасно. У той час як інші лабораторії залишалися закритими, багатокористувацькі об'єкти могли працювати вдень і вночі.

Підвищення автоматизації дослідницького обладнання має стати головним пріоритетом для університетів, вважає Лінч. Розширена автоматизація дає можливість запускати обладнання з мінімальним штатом а дослідники працюючи поза межами лабораторій можуть відправляти зразки поштою тому відрядження не потрібні.

Впровадження засобів для забезпечення дистанційних експериментів включали інструменти віртуального зв'язку, дистанційне управління системами збору та аналізу даних, а також ресурси для обміну даними.

Тенденція до віддаленого доступу збережеться, на думку 70% респондентів. Зазначені причини виходять за рамки пандемії, включаючи більшу зручність, підвищену експериментальну ефективність і зниження впливу на навколишнє середовище.

Оцифрування паперових версій ключових документів, книг та спеціальних колекцій, які знаходяться в бібліотеках і є життєво важливими для досліджень
, вже було пріоритетним завданням якому пандемія додала нової актуальності, говорить Лінч.

Діджиталізація означала, що інформація була спільною і доступною навіть тоді, коли лабораторії були закриті або мінімально укомплектовані.


Докладніше на сайті natureindex.com >>>




euroosvita.net за інформацією:
natureindex.com

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів