109 сесія МОП: у умовах пандемії права працівників в Україні мають бути захищені ще надійніше « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
109 сесія МОП: у умовах пандемії права працівників в Україні мають бути захищені ще надійніше
13-06-2021

Цими днями у Женеві проходить 109-а сесія вищого керівного форуму Міжнародної організації праці – Міжнародної конференції праці.

Щорічно на сесію «всесвітнього парламенту праці» збирається понад 5 000 делегатів від урядів, працівників та роботодавців із 187 держав-членів МОП. У 2021 році у зв’язку пандемією коронавірусу конференція проходить онлайн.

У конференції бере участь офіційна тристороння делегація України, до складу якої входять представники Уряду, організацій роботодавців та трудящих.

Працівників України на міжнародному заході представляє Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. 10 червня 2021 року Голова ФПУ виступив перед делегатами Конференції.

У своєму виступі Григорій Осовий зазначив, що, незважаючи на повсюдний початок вакцинації від COVID-19, вона ще довго буде впливати на життя людей.

У зв'язку з цим українські профспілки підтримують заклик лікарів, глобальних профспілок і політиків терміново відмовитися від патентів щодо вакцин, терапевтичних засобів і технологій, призначених для боротьби з COVID-19, а «Групі G 20» забезпечити ресурси для нарощування виробничого потенціалу, вакцинації та тестування. Такий жест доброї волі став би переконливим підтвердженням міжнародної солідарності і гарантії, що «ніхто не залишиться позаду».

Профспілки України, підкреслив Голова ФПУ, вкрай турбує, що в цей складний кризовий час уряд і парламент прагнуть обмежити трудові і профспілкові права працівників. Пропоновані один за одним законопроекти можуть зруйнувати систему колективних переговорів і перевести працівників на індивідуальні трудові контракти. Деякі підприємці назвали це «дорогою до свободи». Однак самі працівники вважають, що це «шлях у трудове рабство».

Конференція продовжить свою роботу до 19 липня. Попереду участь у численних дискусіях, робота в комітетах.







Додатково:

Правительство Литвы заявило, что в школах должно сохраниться смешанное обучение: некоторые учителя решили уйти

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів