УЦОЯО: Відбулося ЗНО з української мови/української мови і літератури « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
УЦОЯО: Відбулося ЗНО з української мови/української мови і літератури
2-06-2021

За оперативною інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, участь у тестуванні з української мови і літератури взяли 222 533 особи, що становить 88,8 % від загальної кількості зареєстрованих, для проходження тестування з української мови з’явилися 68 716 осіб, що становить 54,4 %.

75 учасників ЗНО не були допущені до пунктів тестування, з них 12 – через виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Дотримання процедури тестування контролювали 135 громадських спостерігачів.

Важливо, що цьогоріч Верховною Радою України було ухвалено закон про звільнення здобувачів повної загальної середньої освіти 2021 року від обов’язкового проходження ДПА у формі ЗНО. Нагадаємо, що тестування з української мови і літератури є універсальним, тобто за його проходження можна отримати результат ДПА, результати для вступу за технічними чи гуманітарними напрямами підготовки, водночас за виконання завдань сертифікаційної роботи з української мови можна було отримати результат ДПА, а також результат ЗНО для вступу до закладів вищої освіти на технічні спеціальності. Ймовірно, саме через звільнення учасників від обов’язкового проходження ДПА, а також через вужчі можливості для використання результатів сертифікаційної роботи з української мови, значна кількість учасників не з’явилися для проходження цього іспиту.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання з української мови/української мови і літератури через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву. Докладніше про умови участі у додатковій сесії — у відповідному розділі.

Із завданнями сертифікаційних робіт та правильними відповідями до тестів можна ознайомитися в розділі «ЗНО-2021».

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів