Ректора КНУБА обрано президентом Громадської організації «Спілка ректорів вищих навчальних закладів України» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Ректора КНУБА обрано президентом Громадської організації «Спілка ректорів вищих навчальних закладів України»
28-05-2021

28 травня 2021 року у КНУ імені Тараса Шевченка відбулися загальні збори Громадської організації «Спілка ректорів вищих навчальних закладів України».

На зборах були присутні: Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, голова комітету Верховної ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, президент Академії педагогічних наук Василь Кремень, перший заступник міністра освіти і науки Микола Кизим, ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров, президент Спілки ректорів Леонід Губерський, заступник голови ЦК профспілки освіти України Володимир Цвих, голова Київської міської організації профспілки освіти Володимир Яцунь та 43 ректори закладів вищої освіти України, які є членами Спілки ректорів ВНЗ України.

Головними питаннями порядку денного засідання були звіт про роботу Спілки ректорів та вибори президента ГО «Спілка ректорів ВНЗ України».

Доповідь про роботу Громадської організації «Спілка ректорів вищих навчальних закладів України» за період з грудня 2019 по травень 2021 року зробив президент Спілки ректорів Леонід Губерський.

Він, зокрема, зазначив: «Навіть за умов пандемії і обмеженій можливості живого спілкування ректорського корпусу, Президія та дирекція Спілки обмінювалася досвідом із ректорами щодо створення умов для дистанційного навчання студентів, організації професійної діяльності викладачів та ефективного функціонування закладів вищої освіти в умовах пандемії. Діяльність Спілки спрямовувалася на задоволення та захист прав і інтересів членів організації, сприяння поліпшенню якості підготовки фахівців, забезпечення автономії закладів вищої освіти, а також підвищенню ролі вищої школи у суспільстві. Реалізація цих статутних вимог здійснювалася шляхом взаємодії з органами влади та організаціями, діяльність яких пов’язана з вищою школою».

Відбулося обговорення доповіді, у якому взяли участь: Василь Кремень, президент Академії педагогічних наук України; Михайло Згуровський, ректор НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Сергій Бабак, Голова комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій; Петро Куліков, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури; Анатолій Мазаракі, ректор Київського національного торговельно-економічного університету; Микола Фролов, ректор Запорізького національного університету; Володимир Федорченко, ректор Київського університету туризму, економіки і права. Було внесено ряд пропозицій щодо вдосконалення діяльності Спілки, що їх диктують постійні виклики сьогодення. Йшлося також про підвищення ефективності співпраці з МОН, зокрема, в плані активізації зворотного зв’язку з профільним міністерством.

У своєму виступі Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, позитивно оцінюючи роботу Спілки ректорів за звітний період, наголосив: «Саме Спілка є тією організацією, яка дає нам можливість висловлювати думки, іноді навіть контраверсійні і бути почутими. Вона цінна тим, що сюди запрошують тих, хто формує професійне експертне середовище і є корисним майданчиком, де можна проговорювати і подавати ті законопроєкти, які дають нам можливість не топтатися на місці, а активно йти вперед у модернізації і реформуванні освіти».

Відбулися вибори президента Громадської організації «Спілка ректорів вищих навчальних закладів України». На відкрите голосування було внесено кандидатуру Петра Мусійовича Кулікова – ректора Київського національного університету будівництва та архітектури.

Кандидатура була одноголосно підтримана присутніми на зборах членами Спілки ректорів вищих навчальних закладів України.




: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів