Мінцифри: Facebook запускає в Україні платформу з цифрової освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Мінцифри: Facebook запускає в Україні платформу з цифрової освіти
25-03-2021

За підтримки Мінцифри Facebook запускає в Україні платформу з цифрової освіти

Уроки та ресурси на платформі базуються на матеріалах, наданих Гарвардським університетом та Каліфорнійським університетом у Берклі.

За підтримки Міністерства цифрової трансформації України компанія Facebook запустила українську версію платформи з цифрової освіти для батьків, учителів і підлітків Get Digital.

Платформа з цифрової освіти від Facebook запускається в рамках Європейського тижня цифрової грамотності в Україні — це інформаційна кампанія, яку проводить команда Мінцифри з партнерами та присвячена розвитку цифрових навичок громадян. Більше про події, вебінари та онлайн-конференції в рамках ініціативи ви можете дізнатись за посиланням.

Для чого платформа?

Щоб надати школам і сім’ям в Україні інструменти, необхідні для створення безпечних, здорових та сприятливих цифрових спільнот, а також призначені для використання у класі та вдома.

Крім того, ці ресурси стають дедалі актуальнішими, оскільки все більше людей переходять на дистанційне навчання у зв’язку з COVID-19, а молоді люди проводять більше часу в електронних пристроях.

Get Digital пропонує уроки та ресурси, які базуються на дослідженнях.

Вони розроблені з метою допомогти молоді розвинути навички, необхідні для того, щоб стати відповідальними цифровими громадянами та отримати ще більше можливостей. Інформація розділена на п’ять основних блоків – «Основи цифрової грамотності», «Благополуччя», «Спілкування в Інтернеті», «Соціальний вплив у цифровому середовищі» й «Цифрові можливості» – та розроблена для того, щоб допомогти сформувати основні компетенції та навички, необхідні молодим людям для безпечного користування ресурсами цифрового світу.

Наприклад, у кожній із зазначених сфер педагоги можуть знайти готові до використання плани занять для опрацювання обраних питань зі своїми учнями. Для батьків є матеріали, які допоможуть почати розмову зі своїми дітьми про цифрову безпеку з необхідними термінами для обговорення. А підлітки можуть знайти цікаві вправи, що допоможуть краще орієнтуватися в Інтернеті та створювати онлайн-спільноти.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що запуск платформи саме під час Європейського тижня цифрової грамотності в Україні приверне додаткову увагу і це допоможе молодим людям ефективно відкривати для себе нові можливості цифрового світу.

Докладніше на сайті thedigital.gov.ua

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів