ВРУ: Про ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р (Проєкт "Вища освіта України") між Україною та Європейським інвестиційним банком « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ВРУ: Про ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р (Проєкт "Вища освіта України") між Україною та Європейським інвестиційним банком
17-04-2020

Прийнято Закон "Про ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р (Проєкт "Вища освіта України") між Україною та Європейським інвестиційним банком"

Верховна Рада України ратифікувала Угоду про грант Фонду Е5Р (Проєкт "Вища освіта України") між Україною та Європейським інвестиційним банком, підписану 17 грудня 2018 року у м. Брюсселі, яка набирає чинності з дати набрання чинності цим Законом.

Згідно з Угодою передбачається надання Україні гранту в обсязі 10 000 000 євро (десять мільйонів євро) з ресурсів фонду E5P для фінансування проєкту, який, як зазначено у Додатку І до Угоди, «має на меті реконструкцію існуючих навчальних, дослідницьких та допоміжних об’єктів державних закладів вищої освіти України для покращення їх енергоефективності та створення інших освітніх інвестицій, які не пов’язані з енергоефективністю. Метою є зменшення поточних (операційних) витрат державних закладів вищої освіти України, та покращення якості матеріальних умов для викладання, навчання та академічних досліджень».

Грант використовуватиметься для фінансування Об’єктів фінансування Гранту необхідних для ремонту освітніх, дослідних та обслуговуючих об’єктів Реципієнтів протягом Етапу І, як визначено у Фінансовій Угоді. Впровадження Проєкту здійснюватиметься у період до 15 грудня 2022 року. (Проект Закону зареєстровано за №0034.)

«Ратифікація угоди про грант фонду E5P дозволяє нам розпочати використання 10 млн євро грантових коштів, що не підлягають поверненню, і 120 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку та 30 млн євро НЕФКО на реконструкцію будівель в 21 університеті. Ці кошти дозволять університетам суттєво заощаджувати на енергоресурсах та покращити умови праці та навчання, а разом із тим якість та надійність послуг університетів», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Участь у першому етапі проєкту беруть 7 університетів, зокрема, Харківський політехнічний інститут, Львівська політехніка, Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, Чернігівський національний технологічний університет, Сумський державний університет, Вінницький національний технологічний університет та Національний педагогічний університет ім. Драгоманова. Початок фінансування для цих університетів заплановано на 3 квартал 2020 року.

До кінця 2020 року Міністерство освіти і науки планує розпочати процедури закупівлі у інших 14 університетах та розпочати фінансування на початку 2021 року.




За інформацією:
rada.gov.ua,
mon.gov.ua

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів