Омбудсман: Вища школа адвокатури НААУ оскаржила припис Уповноваженого щодо транскордонної передачі персональних даних до РФ та Німеччини « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Омбудсман: Вища школа адвокатури НААУ оскаржила припис Уповноваженого щодо транскордонної передачі персональних даних до РФ та Німеччини
14-03-2020

Як повідомлялось раніше, у 2019 році працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснили позапланову виїзну перевірку дотримання прав і свобод людини і громадянина у сфері захисту персональних даних Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України (далі – Вища школа адвокатури НААУ).

За результатами перевірки встановлено, що Вища школа адвокатури НААУ здійснює обробку персональних даних користувачів онлайн курсів за допомогою онлайн-платформи «antitreningi.ru», фізичний хостинг якої відбувається на території Російської Федерації, а безпосередня реєстрація користувачів та оплата послуг здійснюється через онлайн форму, фізичний хостинг якої відбувається на території Німеччини.

Разом із тим, користувачів відповідних послуг не було повідомлено про передачу їхніх персональних даних іноземним суб’єктам відносин, що є порушенням прав суб’єктів персональних даних. Транскордонна передача персональних даних користувачів онлайн курсів Вищої школи адвокатури НААУ та подальша їх обробка могла здійснюватися лише у випадку належної поінформованості, за умови надання користувачами відповідних онлайн курсів однозначної та добровільної згоди.

За результатами перевірки, відповідно до вимог законодавства, складено акт перевірки та припис про усунення порушень, виявлених під час перевірки, а також було встановлено строк усунення виявлених порушень – до 04.02.2020.

Вказаний припис Вищою школою адвокатури НААУ виконано не було та оскаржено до Окружного адміністративного суду міста Києва, а також одночасно подано заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії припису.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва заяву Вищої школи адвокатури НААУ про забезпечення позову задоволено, чим зупинено дію зазначеного вище припису про усунення порушення щодо незаконної транскордонної передачі персональних даних до Російської Федерації та Німеччини.

Таким чином, виникла ситуація, коли дію припису, що спрямований на захист прав людини, зупинено, а права і надалі порушуються.

Уповноважений надалі бореться за права і свободи людини і громадянина та з метою їх захисту:

1. оскаржено ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про забезпечення позову;
2. надано відзив на позовну заяву Вищої школи адвокатури НААУ;
3. подано клопотання про залучення до розгляду справи третіх осіб – Службу безпеки України та Департамент кіберполіції Національної поліції України;
4. подано скаргу до Вищої ради правосуддя у зв’язку з ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва про забезпечення позову;
5. подано клопотання про скасування забезпечення позову;
6. подано клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Питання перебуває на особистому контролі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.









Додатково:

Омбудсман: Роз’яснення щодо розмежування понять «доступ до публічної інформації», «звернення» та «запит на отримання інформації про себе»

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів