У Східноукраїнському національному університеті імені В. Даля відкрито FabLab « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У Східноукраїнському національному університеті імені В. Даля відкрито FabLab
16-12-2018

У СНУ ім. В. Даля відбулося відкриття першої в Луганській області Fabrication Laboratory (FabLab). В цьому інноваційному середовищі діти та молодь, які постраждали в результаті конфлікту, зможуть працювати разом, розвивати свої навички та матеріалізувати свої власні ідеї практично в будь-якій сфері, від освіти до мистецтва та науки.

Ректор університету Ольга Поркуян представила присутнім почесних гостей: директора організації «Terre des hommes» в Україні Йонуца Райту, заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Ольгу Лішик, директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Юрія Стецюка, викладача Голдсмітс, університету Лондона, Костянтина Леоненка.

Fabrication Laboratory – це невелика майстерня, оснащена цифровими інструментами виробництва: 3D-принтером, лазерним та вініловим різаками, вишивальною машиною тощо. Використовуючи різноманітні матеріали, такі як дерево, пластик, метал або картон, діти можуть створювати прості або навіть складні проекти.

Організація «Terre des hommes» (Tdh) ініціювала створення FabLab в Сєвєродонецьку для того, щоб дати дітям та молоді можливість отримати доступ до сучасних технологій та розвивати свої соціальні та професійні навички в творчому середовищі.

Цей новий простір є інноваційним способом охоплення молодих людей, які цікавляться технологіями, та є місцем зустрічі для молоді та сприяє обміну ідеями, навичками та досвідом. Крім того, мета Tdh полягає в тому, щоб залучити дівчаток та хлопчиків до навчання, співпраці та отримання нових навичок разом. Тренінги будуть пропонуватися регулярно, що дозволить користувачам покращувати свої творчі здібності та реалізовувати свої власні проекти. Проекти можуть варіюватися: від виробництва невеликих іграшок групою студентів до проектів залучення громади, в яких беруть участь вчителі та батьки.

Під час офіційного відкриття FabLab на першому поверсі лабораторного корпусу СНУ ім. В. Даля проходила сесія з інтерактивного моделювання – вихованці Сєвєродонецької школи юних техніків освоювали обладнання.








Додатково:

Міністерство освіти проведе моніторинг і визначить, яку саме допомогу потрібно надати кожному переміщеному вишу

КМУ: Про реорганізацію Донбаського державного технічного університету

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів