"Український інститут інтелектуальної власності": В результаті псевдореформи Укрпатент опинився під загрозою знищення! « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
"Український інститут інтелектуальної власності": В результаті псевдореформи Укрпатент опинився під загрозою знищення!
6-06-2018

Колектив Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (далі ‒ Укрпатент) під час загальних зборів трудового колективу одноголосно вирішив звернутися до Президента України Петра Порошенка як до гаранта Конституції України з проханням розібратися в ситуації, що склалася в державній системі правової охорони інтелектуальної власності в Україні (далі – Державна система ІВ), та припинити руйнацію цієї системи.

Приводом для Звернення став підписаний наказ Мінекономрозвитку від 24.05.2018 р. № 718 про створення державної організації “Національний офіс інтелектуальної власності» (далі − ДО НОІВ) та затвердження статуту цієї організації. Створення ДО НОІВ та наділення його функціями, що зазначені у статуті цього офісу, суперечить міжнародному законодавству, насамперед Паризькій конвенції про охорону промислової власності від 20 березня 1883 року та національному законодавству у сфері правової охорони інтелектуальної власності, а саме: Законам України “Про авторське право і суміжні права”, “Про охорону прав на винаходи і корисні моделі”, “Про охорону прав на знаки для товарів і послуг”, “Про охорону прав на промислові зразки”, “Про охорону прав на зазначення походження товарів” тощо.

Всупереч рішенню Президента України Мінекономрозвитку намагається здійснити тільки інституціональні зміни у сфері інтелектуальної власності та перерозподілити спрямування коштів, що суперечить чинному законодавству України у сфері правової охорони інтелектуальної власності.

Як зазначається у зверненні, «очевидно, що чиновники Мінекономрозвитку у своїх корисливих цілях шляхом маніпуляцій і словоблуддя хочуть ввести в оману суспільство та здійснити тільки інституційні зміни у державному управлінні сферою інтелектуальної власності та змінити механізм адміністрування зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності. Тобто вони не зацікавлені в удосконаленні механізмів набуття, охорони та захисту прав інтелектуальної власності, як це передбачено Стратегією сталого розвитку “Україна - 2020”, схваленою Указом Президента України від 12 січня 2015 р. № 5».

У Зверненні зазначається, що створення ДО НОІВ − вже не перша спроба зазначених чиновників мати можливість безконтрольного повного доступу до коштів Державної системи ІВ.

Спочатку вони придумали незаконне створення Фонду державного стимулювання створення та використання винаходів (корисних моделей), промислових зразків (далі – Фонд) і хотіли, щоб до нього Укрпатент неправомірно перерахував 100 мільйонів гривень від зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності.

Потім вони організували та протиправно документально оформили наказом Мінекономрозвитку від 22.03.2018 № 387 включення «припудреної нафталіном» Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (далі – ДІФКУ) до складу Державної системи ІВ в якості її інституційної складової. При цьому слід зазначити, що ДІФКУ не має ніякого відношення до Державної системи ІВ тому, що вона, відповідно до її спеціалізації, не виконує окремі завдання, які визначені законами України у сфері правової охорони інтелектуальної власності, Положенням про Установу, іншими нормативно-правовими актами у сфері правової охорони інтелектуальної власності.

У Зверненні зазначається: «Оцінюючи дії чиновників Мінекономрозвитку можна сказати, що їх основною метою є заволодіння коштами Державної системи ІВ, а іншими словами – вони хочуть швидко їх украсти і при цьому вийти «сухими з води». Очевидно, що безкарність протиправно вчинених чиновниками Мінекономрозвитку дій і дає їм впевненість у тому, що і за подальші свої протизаконні дії вони не будуть покарані. Але, рано чи пізно, ці чиновники стануть перед правосуддям і отримають по закону справедливу кару».

Копії Звернення спрямовані Голові Верховної ради України, Першому віце-прем’єр-міністру України та Міністру юстиції України.

З повним текстом Звернення можна ознайомитись тут:

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів