НАЗЯВО починає роботу: погоджено перший стандарт вищої освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
НАЗЯВО починає роботу: погоджено перший стандарт вищої освіти
8-06-2017

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти погодило новий стандарт вищої освіти для спеціальності «Кібербезпека».



У ньому виписано, чому мають навчатися та що в результаті вміти випускники за цією спеціальністю після закінчення бакалаврату.

Стандарт був розроблений підкомісією сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН та вже пройшов інші необхідні погодження.

В агенції висловили низку зауважень та пропозицій до змісту і тексту стандарту, але загалом відзначили, що його основні терміни та структура відповідають вимогам.

«Те, що НАЗЯВО погодило нам перший стандарт, є дуже важливим, адже свідчить про реальне включення агентства в роботу. На це чекала вся освітянська спільнота України. Сподіваюся, що їхня робота буде плідною та ефективною, і вже найближчим часом агентство повноцінно долучиться до процесу забезпечення якості вищої освіти», – відзначив перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

Після погодження агентством робота з затвердження стандарту вийшла на фінішну пряму – нині вже підготовлено відповідний проект наказу. Таким чином «Кібербезпека» стане першим затвердженим стандартом бакалаврського рівня. Передбачається, що його буде введено в дію з 2017-18 навчального року.

«Нині, в умовах російської агресії, ми досить гостро відчуваємо потребу в фахівцях з кібербезпеки. Затвердження нового стандарту дозволить нам готувати спеціалістів високого рівня, готових застосовувати здобуті знання у реальних умовах та реагувати на виклики часу. Для цього також буде розроблено типову освітню програму», – підкреслив Володимир Ковтунець.

Він додав, що підготовка фахівців зі спеціальності «Кібербезпека» має відбуватися в тісній співпраці академічного середовища та компаній-роботодавців.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів