О.Співаковський Міністру освіти про монополю Табачника: " Підтримайте вітчизняні ВНЗ..., оголосіть нарешті відкритий конкурс на розробку ПО " « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
О.Співаковський Міністру освіти про монополю Табачника: " Підтримайте вітчизняні ВНЗ..., оголосіть нарешті відкритий конкурс на розробку ПО "
17-03-2016

16.03.2016 відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти.

Під час обговорення діяльності Державного підприємства “Інфоресурс” Сергію Квіту було запропоновано дати ґрунтовну відповідь на декілька ключових питань:

- чому МОН ніяк не відреагував на висновок Рахункової палати України від серпня 2015 року щодо знаходження інформації ЄДЕБО не у державній власності?


- яка вірогідність того, що персональні дані з ЄДЕБО не потраплять через монополію Табачника у відкритий доступ?

- які кроки МОН зробив за два роки для ліквідації монополії Табачника від якої й досі залежить доступ ВНЗ до ЄДЕБО?

Відповідаючи, міністерський чиновник, вкотре доводив спільноті, що на даному історичному моменті монополія Табачника менш шкідлива ніж інша.
Щодо персональних даних в ЄДЕБО він зауважив: " ...колега мені підказує бо я не є айтішником але мені підказують... розробник ПО не має доступу до інформації. Тобто теоритично він може зламати... але не має доступу..."
Посадовець запевнив присутніх, що інформація в ЄДЕБО належить державі, що цього року спливає термін дії ліцензії на ПО Табачника й воно або буде викуплене або розроблено нове. Завершуючи свій виступ міністр взагалі заявив: "...Я прошу Комітет підтримати нас... а не висувати абсолютно не обґрунтовані ідеологічні вимоги які просто не можна виконати...".

Відповідаючи на це, Олександр Співаковський зауважив чиновнику, що з таким підходом до справи можна витратити мільйон доларів приватній структурі на нове ПО але виникає питання - чому за два роки МОН не спромігся оголосити відкритий конкурс для університетів на розробку такого стратегічно важливого софту інвестувавши таким чином у вітчизняні ВНЗ!?...

Відповіді НЕМА (чи буде?)...

Пропонуємо Вам переглянути відео засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти,
16 березня 2016 року

(про ДП «Інфоресурс», ЄДЕБО з 1:27:40 хвилини):




Цікавий факт - нині керівником ДП «Інфоресурс» є пан Самойлов О.В. який за інформацією видання «Обозреватель» (стаття від 23 січня 2015 року "Псевдореформи та успадкування корупції в освіті") був радником міністра освіти Табачника.

Нагадаємо - свого часу Дмитро Табачник окрім ЄДЕБО активно лобіював "Інформаційну систему управління освітою "ІСУО" яку Сергій Квіт також розвиває (також без відкритого конкурсу) з не меншим завзяттям. Цікаво - в яку копійчину обійдеться (обходиться) ця ініціатива?



За інформацією:
pedpresa.ua,
youtube.com

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів