Протести в університетах по всьому світу: посилюється боротьба проти комерціалізації освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Протести в університетах по всьому світу: посилюється боротьба проти комерціалізації освіти
30-03-2015

Викладачі та студенти із Канади, Нідерландів та Великобританії виступають проти своїх навчальних закладів

Студенти Лондонського університету мистецтв, захопили приймальню свого університету минулого четверга на знак протесту проти запропонованих скорочень деяких програм курсів. Ця подія в університеті стала найсвіжішим прикладом захоплень та страйків, до яких все частіше вдаються студенти та викладачі вищих навчальних закладів.

Причини таких протестів різняться: деяких учасників не влаштовують умови праці, що пропонуються аспірантам, інші вказують на відсутність прозорості щодо того, як йдуть справи в університеті. Ключовим питанням, що спричиняє протести є комерціалізація вищої освіти, оскільки багато хто вважає, що саме вона призвела до того, що керівництво університетів визначає пріоритетну перевагу фінансові цілей над потребами співробітників і студентів.

Університет Торонто, Канада

Аспіранти із Університету Торонто страйкують вже три тижні. Аспіранти та асистенти викладачів надзвичайно важливі для організації викладання в Університеті Торонто. Однак, вони отримують мінімальний фінансовий пакет у розмірі 15 000 доларів, який значно відстає від вартості проживання. Учасники страйку вимагають надання гарантованого мінімуму, що повинен перевищувати межу бідності.

Лондонська Школа Економіки та Політичних Наук


Головне адміністративне приміщення зайняте студентами з 18 березня. Блокування приміщення є демонстрацією протесту проти маркетизації освіти.
Протестанти називають ЛШЕ втіленням неоліберального університету. На їхню думку, він служить корпоративним інтересам, які сприяють укоріненню елітарності та зміцненню нерівності. Демонстранти вважають, що студенти, викладачі та працівники повинні по-новому працювати в університеті, який повинен мати назву Вільний університет Лондона

Йоркський університет, Канада

Асистенти викладачів, аспіранти та контрактники Йоркського університету страйкують із 3 березня.

У співробітників та студентів, які беруть участь у страйку є ряд вимог, включаючи: надання додаткового фінансування для аспірантів та наукових співробітників та забезпечення більш ширших трудових прав для ЛГБТ працівників. Вони також хочуть, «більш чітко артикулювати індексацію вартості викладання», що означає, підвищення заробітної плати викладачів при підвищення плати за навчання для аспірантів.

Амстердамський університет, Нідерланди

Студенти зайняли Маагденхьюз, головний адміністративний корпус університету, вимагаючи демократизувати навчальний заклад.

Протестувальники закликають до підвищення прозорості та звітності у процесах прийняття ключових рішень щодо розвитку університету, призупинення та перегляду програми реструктуризації, урізання бюджету та розпродажу майна.


Докладніше на сайті theguardian.com

За інформацією: theguardian.com
Переклад:
Михайленко Ігор /Оксана Бурдик
для euroosvita.net




Додатково:

Сьома конференція IREG: Можливості працевлаштування та академічні рейтинги- роздуми та наслідки (2014)

Форум IREG із методологій рейтингування (2013)

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів