EUA: Звіт про 8 європейський Форум із забезпечення якості освіти (EQAF) - «Працюючи разом над подальшим розвитком якості освіти» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
EUA: Звіт про 8 європейський Форум із забезпечення якості освіти (EQAF) - «Працюючи разом над подальшим розвитком якості освіти»
3-12-2013

Минулого тижня відбувся 8 європейський Форум із забезпечення якості освіти (European Quality Assurance Forum - EQAF), що зібрав разом понад 400 представників системи вищої освіти із 50 країн для того, щоб обговорити останні події та тренди у галузі забезпечення якості освіти.

Цьогорічна конференція, що проходила у Готенбургському університеті у Швеції, була сфокусована на темі «Працюючи разом над подальшим розвитком якості освіти».

Протягом трьох днів на більшості пленарних та паралельних засіданнях були обговорені питання щодо того, як індивідуальні учасники та організації можуть краще усвідомити ту роль, яку відіграє забезпечення якості освіти у їхньому повсякденному житті , як вони можуть бути залучені до спільної праці.

Вступні ключові зауваження щодо якості вищої освіти, висловлені Матсом Алвессоном із Лундського університету та панельна дискусія на тему спільної роботи у галузі забезпечення якості за участі представників, що репрезентують різні групи зацікавлених учасників цього процесу ( включно із викладачами, роботодавцями, студентами та урядовцями) викликали пожвавлені дискусії.

Тим часом, на паралельних сесіях розглядалися нові європейські кроки (у забезпеченні якості освіти), такі як поточний перегляд Стандартів та головних напрямків по забезпеченню якості освіти у Європейському просторі вищої освіти та зростання інтернаціоналізації зовнішніх підходів до забезпечення якості освіти за допомогою транснаціональних оглядів, підготовлених зареєстрованими у EQAR агенціями. Учасникам також надали детальні звіти щодо розвитку забезпечення якості освіти у докторантурі та ролі забезпечення якості у соціальному аспекті вищої освіти.

Протягом презентаційних засідань, що включали приклади із різних країн та навчальних закладів основний наголос було зроблено на концепції «культури якості» та важливості відношень та цінностей.

Між тим заключне пленарне засідання було присвячено темі інтернаціоналізації як головній рушійній силі якості. Сіджболт Ноорда, президент асоціації академічного співробітництва представив до обговорення проблему, що виникла внаслідок того, що у той час, як вища освіта стає все більше інтернаціоналізованою, навчальні програми та фінансування все ще визначаються на національному рівні. Його презентація підкреслила потребу у інтер/над- національних цінностях та окреслила потенціал спільних вчених ступенів.

Презентації та більш детальна інформація із події, що відбулась минулого тижня наразі доступні на вебсайті форуму.

Дискусії будуть продовжені на європейському форумі із забезпечення якості освіти наступного року, що відбудеться у Барселонському університеті з 13 по 15 листопада 2014 року. Більш детальна інформація щодо прийдешнього форуму буде оприлюднено у ньюслеттері Європейської асоціації університетів та на вебсайті.

Форум був організований групою Е4, що складається із Європейської асоціації університетів (European University Association - EUA), Європейської асоціації із забезпечення якості у вищій освіті (European Association for Quality Assurance in Higher Education - ENQA),Європейського студентського союзу (European Students' Union - ESU) та Європейської асоціації вищих навчальних закладів (European Association of Institutions in Higher Education - EURASHE).


За інформацією: eua.be , euroosvita.net

Переклад: Михайленко Ігор /Оксана Бурдик
для euroosvita.net




Додатково:


AAU, C9, Go8 та LERU опублікували спільну заяву з ключових параметрів сучасних дослідницьких університетів

EUA: Інформація про 7-й Європейський форум із забезпечення якості (EQAF): «Яким чином забезпечення якості надає перевагу?»

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів