В Україні гостро не вистачає фахівців з інженерних і будівельних спеціальностей « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
В Україні гостро не вистачає фахівців з інженерних і будівельних спеціальностей
26-01-2013

В Україні ніхто достеменно не знає, яких спеціалістів і скільки нам потрібно, вважає директор Центру тестових технологій та моніторингу якості освіти Ігор Лікарчук.



За його словами, планування державного замовлення в нашій країні відбувається "дивними методами, і ще дивнішими – розподіл держзамовлення між вищими навчальними закладами". "Тому говорити про те, скільки і яких нам потрібно спеціалістів, і відповідно до цього планувати вступну кампанію, не доводиться.

Цього ніхто не робив і найближчим часом не збирається", – зауважив експерт. Лікарчук вважає, що в Україні готується надмірна кількість менеджерів, юристів, фахівців у галузі туризму, і водночас гостро не вистачає фахівців з інженерних та будівельних спеціальностей.

При цьому освітянин переконаний, що мотивувати дітей вступати на непопулярні спеціальності можна лише одним чинником – гідними заробітними платами.

Проте, на думку Ігоря Лікарчука, від вступу на такі спеціальності відштовхує не тільки усвідомлення перспективи недостатнього заробітку в майбутньому, але й те, що на факультетах, де, наприклад, готують інженерів та будівельників, набагато складніше навчатися. "Наша школа перестала вчити вчитися, перестала готувати людину до здобуття знань.

Тому люди й вступають не туди, де доведеться вивчати вищу математику чи "опір матеріалів", а туди, де легше навчатися, де можна списати реферат чи магістерську роботу", – підсумував експерт.



Додатково:

Про державне регулювання діяльності у сфері трансферу технологій (нова редакція)

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів