Конференція Європейського комітету профспілок освіти -"Європа: підтримка державної освіти в епоху жорсткої економії" « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Конференція Європейського комітету профспілок освіти -"Європа: підтримка державної освіти в епоху жорсткої економії"
30-11-2012

Саме під таким гаслом 26-28 листопада 2012 року у Будапешті (Угорщина) відбулася Конференція Європейського комітету профспілок освіти (ЄКПО) – регіональної організації Інтернаціоналу Освіти.

Звітно-виборна конференція ЄКПО проходить раз на чотири роки і формує політику відстоювання прав освітян та якісної державної освіти на європейському рівні.

У Конференції 2012 року взяли участь майже 270 делегатів, які представляли понад 12 мільйонів освітян з 45 країн Європи, у тому числі і делегація Профспілки працівників освіти та науки України на чолі з головою ЦК Профспілки Георгієм Трухановим.

Напередодні Конференції відбулася зустріч жінок, учасники якої обговорили стратегії розширення прав та можливостей жінок у сфері освіти та у профспілках.

Ключовими питання Програми рівності на 2013-2016 роки стали подолання стереотипів в сфері освіти і в суспільстві, боротьба з насильством проти жінок, за права на робочих місцях, сприяння розширенню економічних можливостей, а також поліпшення балансу роботи та особистого життя жінок.

Вища освіта та наука: суспільне благо

На Зустрічі ЄКПО з питань вищої освіти були розглянуті тенденції у таких ключових сферах, як фінансування і реформування галузі, що мають значний вплив на викладачів і навчальні програми вузів.

«Ми повинні чітко заявити, що вища школа та наука потребують значних інвестицій», – заявив Пол Беннетт з Британської національної асоціації викладачів вищої освіти (NATFHE). «І повинні наполягати на тому, що усі предмети є важливими. У деяких країнах сьогодні здійснюється тиск на гуманітарні та мистецькі дисципліни».

Відмічаючи, що економічна криза використовується як привід для впровадження політики вільного ринку, Беннет зауважив: «У Великобританії, наприклад, бізнес все більше впливає на керівництво та навчальні плани вузів. Це те, що ми називаємо ідеологічною кризою».

Єдність та справедливі податки

Відкрила Конференцію президент Інтернаціоналу освіти Сюзан Хопгуд, яка у своєму виступі наголосила на визначальній ролі профспілок освітян у сприянні формуванню нової справедливої і стійкої глобальної економіки.

У основній доповіді директор ЄКПО Мартін Рьомер закликав до єдності профспілок, щоб протидіяти наслідкам кризи для освіти та професії вчителів у Європі.

Рьомер зазначив, що у всій Європі відбувається скорочення зарплат учителів, наприклад в Латвії – більше, ніж на 50 %. Із середини 2010 року у 18 європейських країнах відбулися страйки освітян.

На цьому фоні Рьомер привернув увагу до основних викликів майбутньому професії вчителя, таких як вирішення проблеми дефіциту вчителів, залучення та підтримка молодих кандидатів, забезпечення кращого доступу до безперервного підвищення кваліфікації, а також зміцнення професійної автономії.

Мартін Рьомер також відзначив ключову роль справедливого оподаткування у вирішенні нинішньої кризової ситуації. «Поєднання активної роботи над подоланням економічної кризи та роботи з підвищення привабливості професії вчителя – ключова стратегія успішного протистояння нинішній ситуації», – заявив він.

Учасники Конференції обговорили та прийняли низку резолюцій, спрямованих на просування поглядів працівників освіти на політику та політичні рішення, які впливають на освіту і навчання в Європі.

Також були представлені чотири стратегічних документи для обговорення таких важливих питань, як пов'язаний з роботою стрес, дошкільна освіта, професійно-технічна освіта, і керівництво школою.

Під час конференції відбулися вибори до Європейського комітету профспілок освіти. Вперше в історії ЄКПО Президентом Комітету стала жінка – представниця Національної профспілки вчителів Великобританії Крістін Блоуер.

До нового складу керівництва Комітету на посади Віце-президентів були обрані представники профспілок із 6 країн Європи – Франції, Нідерландів, Швеції, Німеччини, Росії та Словенії.



Додатково:

Звернення профспілок до Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, МОНМС та ФПУ з приводу ситуації, що склалася з фінансуванням галузі освіти

ЮНЕСКО закликає укласти нову угоду щодо вчителів

ЮНЕСКО: У світі не вистачає 2 млн вчителів


World Justice Project представила Индекс верховенства закона за 2012 год (The Rule of Law Index 2012)

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів