Перспективи розвитку українсько-польської співпраці у сфері нових медичних технологій « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Перспективи розвитку українсько-польської співпраці у сфері нових медичних технологій
26-11-2012

Короткі підсумки участі української делегації у форумі ITMED 2012, Польща, Білий Сток, 21-23 листопада

21-23 листопада 2012 р. в м.Білий Сток (Польща) відбувся 6-й міжнародний форум з питань інноваційних технологій в медицині ITMED 2012,
http://www.bestofeast.mwci.eu/pl/6_th_forum_2012.aspx

Метою заходу було поширення наукових досягнень, важливих для економічного розвитку і встановлення контактів та визначення сфери можливого співробітництва серед організацій, зацікавлених у розвитку нових технологій у галузі медицини.

Участь у форумі взяли представники науково-дослідних організацій, освітніх закладів, малого і середнього бізнесу, інноваційних компаній, кластерів та технопарків, лікарі, партнери зацікавлені в провадженні спільних проектів та ін.

Українська делегація складалась з представників:
- Львівського центру науки інновацій та інформатизації;
- ГО «Агенції Європейських Інновацій»;
- Центральної стоматологічної поліклініки міністерства оборони України;
- ЛНМУ ім. Д.Галицького;
- НУ «Львівська політехніка»;
- ДНДКІ ветеринарних препаратів, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна;
- Луцького національного технічного університету;
- Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона НАН України Інституту проблем матеріалознавства ім.І.М.Францевича НАН України ЦНТП «Рапід»;
- Української військово-медичної академії;
- Львівської обласної клінічної лікарні;
- Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя та ін.


21 листопада учасники форуму відвідали польську фірму ChM (http://www.chm.eu), виробника спеціальних імплантатів та інструментів для ортопедії та травматології. Також на фірмі діє науково-дослідний відділ. Результатом візиту стали обмін досвідом та спільні домовленості з деякими учасниками української делегації.

Під час форуму ГО «Агенція Європейських Інновацій» (http://www.facebook.com/InnoEU.UA) провела дослідження зацікавленості партнерів з України та закордонних партнерів у взаємній співпраці у сфері охорони здоров’я. Мета дослідження – визначити напрямки та форми співпраці, в яких найбільш зацікавлені українські та зарубіжні організації. Цільовою аудиторією були учасники Форуму ITMED 2012. Методом дослідження було обрано анкетування.

Взяти участь у форумі учасників мотивували перш за все налагодження комунікації, представлення результатів дослідження, пошук партнерів і налагодження співпраці. 90% опитаних учасників з України готові запропонувати ідею спільних досліджень. 78% пропонують проведення спільних заходів та обмін досвідом. Також серед пропозицій учасників з України були концепти проекту, дослідні зразки, технології та пропозиції до підготовки спільних публікацій.

Ідею спільних досліджень готові запропонувати 64,3% опитаних іноземних учасників. Також іноземні учасники готові запропонувати дослідний зразок, зокрема це науково-дослідні організації та освітні заклади.Щодо країн, яким учасники надають перевагу у партнерстві, то серед учасників з України більшість обрали Республіку Польща. Щодо іноземних учасників, то вони не мають особливих пріоритетів, хоча більшість зацікавлені у країнах Східної Європи, зокрема Україною.

Очікуваним партнером для українських учасників є науково-дослідна організація, технопарк чи університет. Для іноземних учасників очікуваний партнер є тотожним з українськими, за винятком того, що більшість очікують співпрацю також з малим і середнім бізнесом та лікарнями.

Спільні дослідницькі проекти, як найбільш привабливу форму співпраці оцінили усі опитані учасники з України. Також, в учасників з України, високу оцінку отримали такі форми співпраці, як продаж технології, продуктів, спільні заходи та стажування. Очікувані форми співпраці іноземних учасників збігаються з баченнями форм співпраці українських учасників.

Отже, можемо підсумувати, що бачення співпраці і цілі обох сторін збігаються, залишилось лише налагодити алгоритм кооперації спільних зусиль. Саме тому актуальним є проведення подібних заходів за участі готових до співпраці сторін.

Значна кількість учасників форуму IT_MED 2012 були зацікавлені у проведенні подібного заходу на теренах України за участі представників з різних міст України та іноземних партнерів.



Додатково:

Актуальна інформація про події у сфері науки та інновацій у листопаді-грудні 2012 року

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів