Україна та Білорусь співпрацюватимуть у галузі вищої освіти « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Україна та Білорусь співпрацюватимуть у галузі вищої освіти
24-10-2012

Перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Білорусь про співробітництво в галузі вищої та післядипломної (післявузівської) освіти.



Про це повідомили у прес-службі МОНмолодьспорту.

Євген Суліма наголосив, що робота, яка починалася ще 2010 році з підготовки нової Угоди, підійшла до завершення.

"Сьогодні відкриваються нові можливості для співпраці між Республікою Білорусь та Україною. Угода, яку ми сьогодні підписали, відкриває нові можливості. Хотілося, щоб на рівні підготовки спеціалістів високого класу ми могли й надалі продовжувати співпрацю. З одного боку – це можливість обміну студентами, а з іншого – започаткування подвійних дипломів. Нова угода дає таку можливість нашим вищим навчальним закладам", - сказав перший заступник міністра.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко зазначив: "У нас гарні, добрі відносини, які існують сьогодні, і взаєморозуміння у сфері освіти. Дуже вдячні Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України, керівництву Київського національного університету імені Тараса Шевченка за те, що відкрито Білоруський центр. Це добрий знак, коли люди знають і українську, і білоруську, і англійську мови. Більш того, ми добрі, надійні сусіди.

Ця угода дає всі підстави для того, щоб на правовій, юридичній основі наші відносини поглиблювалися. Приємно те, що і білоруські студенти мають можливість вступати до вищих навчальних закладів України. Масштабність пізнання є ніщо інше як досвід, який знадобиться в повсякденному житті. Тому дякую за запрошення підписати цей документ".

Угода сприятиме мобільності студентів, аспірантів та викладачів; надасть можливість активізувати міжуніверситетські зв’язки між обома державами. Окрім того, надаватиме можливість для вивчення та викладання української мови та літератури у закладах вищої освіти Республіки Білорусь та білоруської мови і літератури у вищих навчальних закладах України. Угода підписана строком на п’ять років.



Додатково:

Беларусь внедрит опыт Китая при создании индустриального парка

Страны СНГ создадут межгосударственный фонд исследований и инноваций

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів